Mergi la conţinutul principal
“Copiii, apostolii Lui Hristos în familie”

Şezătoare la Viziru. 200 de bătrâni vor fi ajutaţi

• Grupul de Iniţiativă Viziru organizează cea de-a II-a ediţie a “Şezătorii de la Viziru” • copii, tineri şi vârstnici participă la atelierele de cusături, tors şi croşetat, împletituri cu andreaua şi olărit • ei vor confecţiona mărţişoare, iar banii adunaţi vor face bucurie bătrânilor de la azil 

 

Asociaţia Grupul de Iniţiativă Viziru, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, Primăria Comunei Viziru şi Parohia Viziru de Jos, organizează duminică, 23 februarie 2020, ora 16.00, la Căminul Cultural din localitate, cea de-a II-a ediţie a “Şezătorii de la Viziru”, desfăşurată sub genericul “Copiii, apostolii Lui Hristos în familie”.

“Şezătoarea de la Viziru are drept principal scop promovarea vechilor tradiţii locale, demult uitate. Vom lucra în familie şi vom avea ateliere de cusături pe etamină în punct românesc, tors, tricotat şi croşetat, împletit cu andreaua şi cu igliţa, frământat şi modelat aluatul şi, în premieră, vom avea şi un meşter olar din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în cadrul atelierului de modelaj în lut şi olărit”, ne-a precizat Virgil Burcuş, sufletul Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Viziru.

Potrivit sursei citate, în cadrul şezătorii vor fi confecţinate mărţişoare care vor fi vândute, iar banii obţinuţi vor merge în beneficiul a 200 de bătrâni de la azil, de Ziua Mamei. Tot atunci, membrii asociaţiei vor prezenta un concert dedicat zilei de 8 martie.

La “Şezătoarea de la Viziru”, vor evolua pe scena Căminului Cultural din localitate Corul “Nectar” al Parohiei Viziru de Jos, Corul “Sf. Ioan Iacob” al Parohiei Radu Vodă, Corul “Crromatic” al romilor din comuna Viziru, Corul “Floricica” al Şcolii din Viziru, Corul bărbătesc din Viziru şi Ansamblul de dansuri populare “Garofiţa”, din satul Lanurile. Totodată, nu mai puţin de zece solişti vor interpreta melodii populare, singuri sau împreună cu părinţii şi bunicii lor.        

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro