Mergi la conţinutul principal

Şeful CJ a semnat pentru predarea terenului unde va fi spitalul regional Brăila - Galaţi

• protocolul cu Ministerul Sănătăţii a fost încheiat, recent, după cum a anunţat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac • este vorba despre un teren de 7,65 ha, poziţionat între cele două oraşe, la graniţa cu mia de hectare • având în vedere predarea terenului către Ministerul Sănătăţii, şeful CJ Brăila susţine că se aşteaptă ca proiectul privind construcţia spitalului regional să înceapă cât mai repede

 

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat extrem de încântat de memorandumul aprobat de Guvernul Mihai Tudose privind construcţia a cinci spitale regionale, printre care şi unul în zona Brăila - Galaţi. Acesta a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că a semnat un protocol de predare - primire cu Ministerul Sănătăţii pentru terenul unde va fi construit în viitor spitalul. Şeful judeţului a explicat că este vorba despre 7,65 ha, poziţionate undeva la graniţa deja celebrei mie de hectare aflată momentan în proprietatea CLM Galaţi.

Chiriac s-a arătat extrem de sigur că odată ce a predat terenul din domeniul public al judeţului, în cel al Ministerului Sănătăţii, şi plecând de la ideea că nu există niciun fel de probleme în legătură cu cei 76.000 mp, construcţia spitalului poate începe cât mai repede.

“Consider că atât timp cât am dat terenul către Ministerul Sănătăţii există o certitudine privind spitalul. Nu mai stăm! Chiar am dat terenul şi acolo, pe amplasamentul respectiv, se va construi spitalul regional. Ştiu că multe dintre amplasamentele celorlalţi care au hotărât să construiască astfel de spitale sunt cu probleme. Acesta de la Brăila nu are probleme. Este dat Ministerului Sănătăţii. Noi suntem gata pentru a construi spitalul. Spitalul este unul regional, trebuie să deservească ambele comunităţi Brăila, Galaţi. Poate să deservească şi Tulcea şi Vrancea, niciun fel de problemă. Până la urmă suntem oameni, ar fi inuman să vină un pacient de la Vrancea şi să nu-l primim la spitalul regional. Nici nu trebuie să ne gândim la aşa ceva. Dar sunt sigur că cei de la Tulcea or să meargă la spitalul regional de la Constanţa”, a declarat Chiriac.

Precizăm că, potrivit proiectului de hotărâre prin care gălăţenii urmau să predea Guvernului 650 ha din mia de hectare, dar care a fost ulterior scos de pe ordinea de zi, discuţiile privind construcţia unui spital regional în zonă sunt mai vechi. În acest sens 7,5 hectare din mia de hectare dintre Brăila şi Galaţi, au fost transmise de către gălăţeni, în 2009, statului, pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, de asemenea, 7,65 de hectare au fost predate, la schimb, către Consiliul Judeţean Brăila, pentru completarea suprafeţei necesare spitalului, Galaţiul preluând aceeaşi suprafaţă din proprietatea privată a Brăilei.

Rămâne de văzut însă când va începe construcţia spitalului dintre cele două oraşe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro