Mergi la conţinutul principal

Şeful CJ, bilă neagră firmei “Tancrad”, pentru “deszăpezirea” făcută de ochii lumii

• mai exact, Francisk Chiriac s-a declarat nemulţumit de felul cum s-a împrăştiat material antiderapant pe anumite sectoare de drum: cantităţi insuficiente aruncate în goana mare • “O să le tăiem din facturi!”, ameninţă Chiriac • pe de altă parte, primarul Dragomir nu are ce să le reproşeze firmelor care au acţionat pe raza municipiului • totuşi, opoziţia liberală nu a scăpat prilejul pentru a arunca săgeţi la adresa Primăriei: “Ne pare rău că n-a nins mai mult, că măcar aşa se astupau gropile de pe străzi!”

 

Chiar dacă prognozele meteo alarmiste din ultima perioadă nu prea s-au confirmat, ninsorile fiind mult mai slabe cantitativ decât s-a anunţat iniţial, pe drumurile judeţene s-a acţionat, totuşi, pentru menţinerea carosabilului liber de polei sau acumulări de zăpadă. Deşi, în teorie, aceste intervenţii nu ar fi trebuit să pună probleme, conducerea Consiliului Judeţean se declară, totuşi, nemulţumită de modalitatea de lucru a firmei “Tancrad” SRL Galaţi. Reamintim că CJ a încheiat cu această societate, în vara anului trecut, un contract pe doi ani, în valoare totală de 5.033.774 lei, pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Preşedintele CJ, Francisk Chiriac, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe unele sectoare de drum s-a acţionat cam “de ochii lumii”, din cauză că utilajele au trecut cu viteză prea mare, împrăştiind, în consecinţă, o cantitate de antiderapant mai mică decât ar fi trebuit. Tot Chiriac a mai spus că acest lucru se va regăsi în facturile achitate către “Tancrad”, care vor fi “tăiate la sânge”.

“În ultimele zile s-a intervenit de 3 - 4 ori cu material antiderapant pe toate drumurile judeţene. În prima fază, la primele intervenţii, am fost nemulţumit pentru că s-a trecut foarte repede pe anumite porţiuni. Am vorbit cu drumarii şi i-am anunţat că vom tăia la sânge din cantităţile pe care ni le vor trece la facturi, pentru sectoarele de drum cu probleme”, a declarat preşedintele CJ Brăila. Chiriac a mai spus că luni, 22 ianuarie, s-a ieşit pe traseu inclusiv cu utilaje de deszăpezire, deoarece în câteva locuri zăpada spulberată de vânt începuse să se depună pe şosele. În schimb, marţi, s-a acţionat doar cu material antiderapant, iar astfel de intervenţii s-ar mai putea face şi astăzi, deoarece există tendinţa de a se forma polei pe carosabil, din cauza temperaturilor scăzute, chiar dacă nu mai sunt anunţate precipitaţii.

Şeful CJ spune că a contat mult faptul că, astă-toamnă, s-a cosit vegetaţia de pe marginea şoselelor. Astfel, s-au format mai puţine “dopuri” de zăpadă pe drumuri, pentru că nu a mai existat acea vegetaţie care acţiona ca o barieră în faţa viscolului.

În fine, Chiriac a mai ţinut să adauge că, după experienţa anilor trecuţi, CJ are lecţiile învăţate şi îi controlează permanent pe drumari. “Avem echipe mobile care verifică dacă drumarii şi-au făcut treaba, cu fotografii şi tot ce trebuie. Cantitatea de material antiderapant este controlată la sânge, iar utilajele au sisteme GPS, ca să poată fi monitorizate mai bine”, a conchis şeful CJ.

 

În oraş, lucrurile au stat mai bine

În ceea ce priveşte situaţia din municipiu, reamintim că, după ninsoarea slabă cantitativ de la mijlocul săptămânii trecute, primarul Marian Dragomir s-a declarat foarte mulţumit de felul cum au acţionat firmele angrenate în activitatea de deszăpezire. Primarul a precizat că, pe parcursul unei singure nopţi, au ieşit la deszăpezire 110 utilaje, dintre care 24 de sărăriţe pentru împrăştierea de material antiderapant. Au fost folosite 228 tone de sare.

Costul total al operaţiunilor din noaptea de miercuri, 17 ianuarie, spre joi, 18 ianuarie, şi de pe parcursul zilei de joi s-a ridicat la 153.000 lei fără TVA. Asta în condiţiile în care municipiul Brăila are un buget total alocat pentru deszăpezire de 3,5 milioane lei.

Pe de altă parte, opoziţia liberală nu a scăpat prilejul de a repune pe tapet situaţia străzilor pline de gropi din Brăila. Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri la sediul partidului, liberalul Petrică Popa a ţinut să-i mulţumească, pe un ton mai mult sau mai puţin serios, primarului Dragomir pentru felul cum au decurs primele intervenţii de deszpezire din această iarnă. “Totuşi, parcă îmi pare rău că nu a nins mai mult, că măcar aşa se astupau gropile de pe străzi”, şi-a dus liberalul ironia până la capăt.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro