Mergi la conţinutul principal

Şcolile încep să angajeze personal auxiliar şi nedidactic pe perioadă determinată

• este vorba despre posturi de femei de serviciu şi muncitori

 

Se dă drumul angajărilor de personal auxiliar şi nedidactic în şcolile din Brăila. Însă este vorba despre posturi cu perioadă limitată la 30 de zile şi se referă în mod special la femei de serviciu, muncitori, nu şi la posturi pentru contabili, de exemplu. Informaţia a fost făcută publică, ieri, de către inspectorul şcolar general Brăila, Viorel Botea, ca urmare a discuţiilor apărute în spaţiul public pe tema faptului că nu toate şcolile din Municipiul Brăila vor putea începe activitatea, chiar şi cu elevi împărţiţi pe grupe, deoarece sunt supraaglomerate şi nu au personal suficient.

“În primul rând, respectând legislaţia în vigoare, şcolile au posibilitatea de a angaja pe o perioadă de 30 de zile, personal auxiliar pentru a îşi desfăşura activităţile aşa cum trebuie la nivelul şcolii. Deci mă refer la personal nedidactic şi auxiliar. Am hotărât să facem acest lucru pentru că mi s-a părut foarte important ca, la începutul anului şcolar, să asigurăm din punct de vedere al personalului toate condiţiile necesare, pentru deschiderea în bune condiţii a anului şcolar. Nu am făcut acest lucru anterior, pentru că am aşteptat în primul rând să vedem evoluţia situaţiei pandemice şi evoluţia legislativă privind starea de urgenţă, respectiv starea de alertă. Dar acum este un moment oportun să solicităm şcolilor, conform legii, să înceapă angajari pe perioadă determinată”, a declarat Botea.

Întrebat de când se vor putea face astfel de angajări, efectiv, acesta a afirmat că în următoarele zile, doar că se aşteaptă concluziile privind prelungirea sau nu a stării de alertă. În cazul în care starea de alertă s-ar încheia, potrivit lui Botea, nu va mai fi nevoie de angajări pe perioadă determinată, ci se vor putea scoate posturile la concurs, în mod clasic, aşa cum se întâmpla înainte, conform legii.

Mai mult, Botea a mai adăugat că Guvernul României, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratele Şcolare Judeţene desfăşoară o activitate intensă în această perioadă pentru deschiderea, în bune condiţii, a anului şcolar. Sursa citată a mai anunţat că de la nivelul ministerelor s-a solicitat ca inspectoratele să transmită o reverificare a necesarului de tehnică de calculul şi a spaţiilor disponibile din insitituţiile de învăţământ. Botea a mai adăugat şi că Guvernul va asigura necesarul de tablete şi laptop-uri pentru toţi copiii care nu au posibilităţi financiare, precum şi conexiunea aparatelor la internet, wireless.

Subiectul privind faptul că unele şcoli din Municipiul Brăila nu vor putea face faţă numărului mare de elevi, astfel încât să respecte condiţiile de distanţare socială, a fost ridicat recent, de către primarul Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă. Ca urmare a declaraţiilor acestuia, preşedintele României, Klaus Iohannis a afirmat la rândul său, într-o conferinţă de presă, că este de datoria responsabililor din teritoriu să rezolve aceste probleme pentru ca unităţile de învăţământ să poată funcţiona în condiţii bune odată cu începerea noului an şcolar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro