Mergi la conţinutul principal

Şcoala Gimnazială Vădeni, gazdă într-un proiect Erasmus+

• în săptămâna 18-22 noiembrie, elevi şi profesori din România (Brăila), Croaţia, Spania şi Turcia au participat la un schimb de experienţe

 

În perioada 18-22 noiembrie, Şcoala Gimnazială Vădeni a găzduit prima activitate de tipul schimb de grupuri de elevi pe termen scurt, activitate de învăţare/predare/formare în cadrul proiectului Erasmus+ “If I were a teacher”

(număr de referinţă 2019-1-RO01-KA229-063789).

Pe parcursul întregii săptămâni elevi şi profesori din România (Brăila), Croaţia, Spania şi Turcia au participat la lecţii atractive în care s-au folosit metode tradiţionale şi moderne de predare/învăţare/evaluare şi şi-au pus în valoare îndemânarea şi creativitatea în cadrul workshop-urilor desfăşurate sub tema “Arts and crafts”. Vorbim de atelire de pictură pe vase din ceramică, de cusut tradiţional şi confecţii din hârtie. De asemenea, aceştia şi-au arătat reale calităţi artistice prin cântec şi dans. În cadrul activităţilor a fost dezbătut planul de implementare a proiectului, au fost analizate rezultatele chestionarelor iniţiale aplicate elevilor şi s-a stabilit agenda celei de-a doua întâlniri, din februarie 2020, care va avea loc la Istanbul, Turcia.

În urma acestui schimb de experienţe, elevi şi profesori, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii locale au fost reuniţi de aceleaşi valori europene promovate de programul Erasmus  al Uniunii Europene: prietenie, respect, colaborare, toleranţă, incluziune.

“Sunt mândră de modul în care s-au implicat în relizarea acestei întâlniri de succes colegii mei: Daniela Barbu, Cătălin Stănescu, Tudora Gheorghe, Liliana Damian, Cristina Bobocea, Dorina Budău, Mihaela Parnică, Monica Iatropol, Aura Paraschiv, Violeta Broască, Bogdan Hulea, Alina Cucu,  Elena Avarvarei, Manuela Cotlerenco, Mihai Gheorghiţă şi Agnes Drăghici. Sunt mândră de părinţii care ne-au fost alături şi de ospitalitatea, bunăvoinţa şi generozitatea preotului paroh din satul Baldovineşti, Răzvan Dumitrescu. Întâlnirea găzduită de şcoala noastră este prima dintre întâlnirile de acest tip prevăzute în proiect, care la finalul acestuia vor aduce un plus de valoare activităţii educaţionale desfăşurate în şcolile partenere şi vor contribui la dezvoltarea profesională şi personală a fiecăruia dintre cei implicaţi”, a declarat prof. Steluţa Perianu, directorul Şcolii Gimnaziale Vădeni şi coordonatorul proiectului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro