Mergi la conţinutul principal

Şantier în pericol pe strada Mihai Eminescu

• clădirea care se ridică în prezent pe locul fostei Arene de Box a început să prindă formă • constructorii spun că va adăposti o sală de spectacole ce va putea găzdui inclusiv competiţii sportive • în timp ce noul imobil se ridică pe zi ce trece, clădirea alăturată pare că mai are puţin şi se prăbuşeşte • zidul dinspre şantier este efectiv rupt în două de o crăpătură masivă şi chiar s-a înclinat destul de mult spre exterior • proprietarul clădirii a fost “vizitat” de Poliţia Locală • acesta ar fi dat asigurări că intenţionează să consolideze zidul cu probleme

 

În locul fostei Arene de Box de pe strada Mihai Eminescu se construieşte în prezent o clădire masivă care va adăposti, conform antreprenorilor, o sală de spectacole ce va putea găzdui inclusiv competiţii sportive, deci şi turnee de box. După ce a trenat câţiva ani, şantierul este acum în plină activitate, preconizându-se că până în toamna acestui an imobilul ar putea fi gata. Zilele trecute a fost montată structura metalică a acoperişului, iar ritmul de lucru se menţine constant. Spre deosebire de clădirile învecinate, construite la începutul secolului trecut, noua sală de spectacole înglobează tehnologii şi materiale moderne, fiind realizată pe structură de beton şi metal. Reprezentanţii constructorului dau, totuşi, asigurări că faţada dinspre strada Mihai Eminescu se va încadra în arhitectura zonei.

Partea proastă este că, în timp ce noul imobil începe să prindă formă, cel de lângă el pare că mai are puţin şi se prăbuşeşte. Aşa cum se poate vedea din stradă, zidul construcţiei învecinate cu fosta Arenă de Box, cea care găzduieşte la parter un magazin de încălţăminte, este efectiv rupt în două de o crăpătură masivă şi chiar s-a înclinat destul de mult în exterior. Cei care muncesc pe şantierul noii construcţii se tem că, la un moment dat, acest zid s-ar putea prăbuşi peste ei. “S-a făcut o sesizare la Inspecţia în Construcţii cu privire la acest zid, dar nu s-a luat nicio măsură”, ne-a spus unul dintre lucrători.

Conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii Brăila ne-a spus că problema zidului crăpat nu ţine de această instituţie ci de Poliţia Locală, în atribuţiile căreia stă sancţionarea proprietarilor care nu îşi îngrijesc şi repară clădirile.

Contactat de un reporter al cotidianului nostru, Georgică Tănase, directorul Poliţiei Locale Brăila, ne-a declarat că s-a făcut o verificare în teren, constatându-se că imobilul cu probleme aparţine societăţii “IO - GE Com” SRL Brăila. “Proprietarul ne-a dat asigurări că are în plan să consolideze şi să repare clădirea. Anul trecut, a renovat faţada, iar anul acesta intenţionează să intervină asupra zidului din partea laterală. Proprietarul susţine că ar fi demarat lucrările deja, nu s-a putut din cauza frigului şi a ninsorilor din luna martie. A dat totuşi asigurări că, odată cu încălzirea vremii, vor începe reparaţiile”, ne-a precizat directorul Poliţiei Locale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro