Şantier în lucru pe Şos. Râmnicu Sărat până la sfârşitul verii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şantier în lucru pe Şos. Râmnicu Sărat până la sfârşitul verii

De câteva zile, circulaţia auto pe Şos. Râmnicu Sărat, în zona angroului TUG este îngreunată de o lucrare executată pe o bandă de mers de firma "Tancrad" SRL. O groapă imensă, de aproape şase metri adâncime, tronează pe sensul dinspre Şoseaua de Centură spre centrul municipiului, iar utilajele lucrează intens în jurul ei. Deşi aşa pare la prima vedere, nu este vorba despre o avarie la conductele subterane şi nici despre o surpare de teren. În zonă se derulează un amplu proiect ce constă în înlocuirea unei vechi conducte de canalizare, care lega pe vremuri agenţii economici de la marginea municipiului, inclusiv Liceul Agricol, la canalul colector. După ce a luat fiinţă şi s-a extins actualul cartier de pe Şos. Râmnicu Sărat, care ajunge deja până la Şoseaua de Centură, respectiva conductă nu mai făcea faţă, fiind nevoie de una mai mare în diametru. La montarea acestei noi conducte, de 600 mm, se lucrează în prezent, beneficiarul proiectului fiind Compania de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila. Conducta va fi cuplată la căminul de la intersecţia Şos. Râmnicu Sărat cu Str. Cazasului. În prezent, şantierul se derulează în zona respectivei intersecţii, urmând să se mute, încet-încet, spre marginea municipiului, până dincolo de Liceul Agricol.
Directorul executiv al "Tancrad", Lucian Stanciu, ne-a declarat că, potrivit contractului încheiat cu CUP "Dunărea", lucrarea ar trebui finalizată până în luna decembrie a acestui an. Cu toate acestea, promite Stanciu, se va încerca finalizarea montării noii conducte în circa două - trei luni. "Noi vrem să terminăm până la sfârşitul verii, însă e destul de dificil, deoarece terenul este slab şi are tendinţa să cedeze. Luăm toate măsurile necesare pentru prevenirea accidentelor. Marginile gropii sunt consolidate în permanenţă cu parapeţi metalici", ne-a declarat Stanciu.
Directorul interimar al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila, Marius Termegan, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea legată de caracteristicile solului din zonă şi de faptul că oricând s-ar putea produce o surpare. "Sub stratul de fundare, solul este foarte slab. I-am solicitat constructorului să aibă mare grijă cu consolidarea zonei de lucru, pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit", ne-a spus Termegan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro