• localnicii se plâng că, după ploile abundente de zilele trecute, apa de pe străzi a ajuns până la jumătate de metru şi că le-au fost inundate beciurile • primarul comunei recunoaşte că au fost probleme în câteva zone din localitate şi promite că şi-a notat toate zonele respective, pentru ca, după ce trec ploile, să fie săpate şanţuri de scurgere
Ploile abundente căzute în ultimele zile nu au provocat probleme doar în municipiul Brăila, unde inundaţiile au „lovit” din nou în zone critice, cum este cea de sub podul de cale ferată de pe Şos. Râmnicu Sărat. Şi în comuna Tudor Vladimirescu au fost străzi inundate, iar localnicii se plâng că situaţia a fost generată de un proiect edilitar prost executat.
Mai exact, oamenii spun că şanţurile betonate făcute în ultimii ani de-a lungul drumului naţional care trece prin comună au fost poziţionate în aşa fel încât apa rezultată din ploile abundente ajunge să inunde străzile laterale. „Am avut apă de jumătate de metru pe stradă. Ne-a intrat şi în curţi. Beciul nostru a fost inundat complet, de a trebuit să scoatem tot ce aveam acolo, murături, legume, ca să mai salvăm ce se poate salva. Totul se întâmplă din cauza şanţurilor de pe şoseaua principală, fiindcă au fost prost făcute, fără să se asigure o scurgere corespunzătoare a apei”, ne-a declarat localnicul Neagu Mocanu.
Primarul comunei Tudor Vladimirescu, Constantin Vasile, recunoaşte că sunt anumite zone din localitate unde apar probleme în urma precipitaţiilor abundente. „De când au fost făcute aceste şanţuri betonate, nu am mai avut ploi de 60 litri pe metrul pătrat, cum am păţit zilele acestea. Cu ocazia asta, am putut vedea unde se adună apa şi ştim ce avem de făcut. Mi-am notat în caiet vreo şase zone din sat unde trebuie să facem şanţuri, ca să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat acum”, ne-a declarat primarul.
În ceea ce priveşte beciurile inundate din curţile localnicilor, edilul Constantin Vasile spune că a fost un singur caz, în gospodăria lui Neagu Mocanu. „Acolo, problema a fost cauzată de faptul că proprietarul respectiv, când şi-a tras conducta de apă din stradă, a trecut-o prin beciul din curte, nu a făcut un cămin betonat, aşa cum ar fi fost normal. Dacă peretele beciului a fost spart ca să treacă ţeava de apă şi nu a mai fost izolat corespunzător, e normal că pe acolo s-a scurs apa din stradă. Luni seară, i-am tras apa din beci cu o motopompă şi i-am izolat cu spumă gaura din jurul conductei de apă, ca să nu se mai facă infiltraţii în beci. I-am spus că, în mod normal, ar trebui să îşi facă şi el un cămin pentru ţeava de apă, iar în faţa gardului trebuia să îşi facă şanţ, că aşa procedează oamenii gospodari...”, ne-a mai declarat primarul.
Acesta promite că, imediat cum vremea se va îndrepta, Primăria va începe să sape şanţuri de scurgere pe străzile cu probleme, astfel încât, la următoarea ploaie torenţială, să nu mai apară inundaţii.