Mergi la conţinutul principal

Întâlniri virtuale cu artiști plastici brăileni la Centrul de Creație

* în cursul lunii februarie, iubitorii de artă și de frumos se pot bucura virtual de tablourile lui Vasile Gaiță

 

Centrul de Creație Brăila organizează în această perioadă întâlniri virtuale cu artiști plastici brăileni. Astfel, în cursul lunii februarie, iubitorii de artă și de frumos se pot bucura virtual de tablourile lui Vasile Gaiță, eveniment organizat de Consiliul Județean, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.

Vasile Gaiță este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Brăila, și din 1978 a participat la toate expozițiile colective și de grup organizate de această asociație, în galeriile din municipiu și din țară.

S-a născut la 15 ianuarie 1937, în satul Tătărani, județul Vaslui. A absolvit Facultatea de Arte din Iași, la clasa profesorului Dan Hatmanu, în anul 1964.

Expozițiile personale cuprind peste 100 de tablouri, pictură și grafică, majoritatea având ca temă compoziția abstractă, caii și natura statică, iar ca motiv favorit florile, fie aranjate în buchet, în vază sau în glastră, flori de câmp sau flori scumpe, toate absorb căldura luminii, o multiplică și o răspândesc în afara tabloului, ca un alint.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro