Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Întâlnirea anuală a celor 100 de profesori de religie din Brăila

* prezent la eveniment, ierarhul Dunării de Jos le-a vorbit dascălilor despre lucrarea misionară a profesorului de religie în școala românească * pe ordinea de zi s-au aflat, de asemenea, aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare a religiei în școli

 

Sala de festivități "Sf. Ioan Evanghelistul" din cadrul Așezământului social-filantropic "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" Lacu Sărat a găzduit, săptămâna trecută, Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din municipiul și județul Brăila. La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian și prof. Elena Cocîrlea, inspector la disciplina religie. La ora actuală, în municipiul și județul Brăila predau disciplina religie nu mai puțin de 100 de cadre didactice. 

"Prezent la eveniment, ierarhul Dunării de Jos a susținut o reflecție teologică cu privire la formarea și lucrarea misionară a profesorului de religie în școala românească, ca o continuitate a formării sale duhovnicești prin participarea la Sfânta Liturghie, împărtășirea cu Sfintele Taine, cunoașterea și implicarea în activitățile pe care biserica le desfășoară în societate", a precizat părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Potrivit părintelui consilier, temele abordate la întâlnirea anuală a profesorilor de religie au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activității desfășurate în anul școlar 2020-2021 și proiectarea activităților pentru anul școlar 2021-2022 privind relația dintre Familie, Școală și Biserică, prioritățile privind ora de religie, precum și implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaționale dintre parohii și școli/licee și programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod și a legislației civile în domeniu.

Pe ordinea de zi a consfătuirii de la Așezământul "Sf. M. M. Pantelimon" Lacu Sărat s-au aflat, de asemenea, și aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare - învățare - evaluare diferențiate, în contextul actual din România.

La finalul întâlnirii cu profesorii de religie din Brăila, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii