Mergi la conţinutul principal

Înscrieri pentru examenul de Titularizare 2024

* doar 64 posturi titularizabile sunt vacante în această sesiune în județul Brăila

 

 

 

Profesorii sunt așteptați la examen! Persoanele care își doresc să își facă debutul în învățământ, precum și cei care își doresc să ocupe un post pe perioadă nedeterminată la o școală din Brăila se pot înscrie la examenul de Titularizare, sesiunea 2024. Înscrierile se fac la sediul Colegiului Naţional Pedagogic „D. P. Perpessicius”, au început de miercuri, 8 mai și continuă până vineri, 17 mai. Proba scrisă se va desfășura în 17 iulie 2024.

Pe site-ul ISJ Brăila, precum și pe site-ul titularizare.edu.ro, găsiți lista posturilor titularizabile și netitularizabile din județul nostru. Doar 64 posturi de titulari (angajare pe perioadă nedeterminată) sunt vacante în această sesiune, cele mai multe profesor consilier școlar, învățător și educator. Nu există niciun post titularizabil pentru disciplinele limba română, limba franceză, biologie sau chimie, iar pentru matematică este vacant un singur post, în mediul rural. În ceea ce privește suplinitorii (angajare pe perioadă determinată), pentru această categorie sunt vacante 260 posturi complete.

Reamintim că titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

La examenul de Titularizare de anul trecut, în Brăila au fost scoase la concurs 69 posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată (posturi de titulari) și 272 posturi pentru angajare pe perioadă determinată (posturi de suplinitori). La examen au participat atunci 266 candidați, 47,47% reușind să obțină note peste 7, iar alți 37% note între 5 și 7.

Salariile profesorilor cresc din nou de la 1 iunie 2024

Aşa cum a stabilit Guvernul, anul acesta salariile dascălilor trebuie majorate cu 20%, în două tranşe. Prima, de 13%, a avut loc la 1 ianuarie 2024, iar a doua, de 7%, se va aplica de la 1 iunie 2024. Astfel, salariul brut al unui profesor cu grad didactic I şi o vechime de peste 25 ani în învăţământ va fi de 8.215 lei. Un profesor cu grad didactic II şi o vechime la catedră între 5 şi 10 ani va avea un salariu brut de 6.718 lei. În ceea ce priveşte profesorii debutanţi, salariile vor fi de 6.446 lei.

Salariul de bază al unui învăţător sau educator grad didactic I, cu 25 ani de experienţă, va porni de la 6.773 lei, în timp ce debutanţi vor intra în sistem cu un salariu brut de 6.288 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro