Mergi la conţinutul principal

Înghețarea salariilor scoate polițiștii la proteste. Prefectura Brăila, pichetată de sindicaliști și pensionari ai Ministerului de Interne nemulțumiți

Anul 2020 se încheie cu proteste pașnice în toată țară ale sindicatelor polițiștilor. Aproximativ 50 de actuale sau foste cadre ale Ministerului de Interne au pichetat Prefectura Brăila, joi dimineață, și au depus un memoriu subprefectului Vasilica Vîlcu.

Protestul este o primă reacție la proiectul Ordonanței de urgență privind înghețarea drepturilor salariale si a pensiilor militare de servicu, pentru anul 2021, precum si la cresterea penibila cu doar 41 de lei a salariului minim (net) pe economie”, ne-a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, Marcel Enache, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare, filiala Tichilești.

”Deficitul grav de personal este compensat prin suprasolicitarea resurselor existente, aspect care generează un volum de muncă suplimentară imposibil de gestionat cât timp nu se fac încadrări corespunzătoare. Costurile cu echipamentele de protecție, cu tratamentele și chiar cu testările efectuate, au fost suportate integral de către angajați. Toate aceste deficiențe la care se adaugă lipsa oricăror compensații (de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgență și a stării de alertă), culminează cu hotărârea Guvernului de a suspendă aplicarea Legii nr 153/2017, adoptată pentru eliminarea etapizată a inechităților salariale existente.

Deciziile adoptate de Guvernul Câțu au generat mari tensiuni și nemulțumiri ale personalului, această serie de proteste organizată în ultima zi a anului 2020 fiind doar prima reacție a organizațiilor afiliate PUBLISIND și BNS. Începând cu luna ianuarie 2021, PUBLISIND va face public calendarul de acțiuni sindicale care vor include - excesul de zel în efectuarea unor misiuni sau activități, refuzul de prestare a muncii suplimentare, suspendarea sau blocarea activității în anumite domenii de activitate (având prioritate strict intervențiile în cazurile de urgență), organizarea de mitinguri în cascadă pe o durata nedeterminată”, se precizează în comunicat.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro