Mergi la conţinutul principal

Înecaţi în judeţul Buzău, găsiţi pe teritoriul judeţului Brăila

Trupurile a doi bărbaţi înecaţi în râul Buzău în urmă cu circa două săptămâni, pe teritoriul judeţului Buzău, au fost găsite, ieri dimineaţă, în dreptul localităţii brăilene Ibrianu, la mai bine de 20 de kilometri de la locul tragediei. Macabra descoperire a fost făcută, în jurul orei 7.30, de localnicul Ion Orzaru, care căuta un loc bun pentru pescuit. "Mergând eu aşa pe mal, la un moment dat am văzut ceva ce părea a fi o buturugă. Când m-am apropiat, mi-am dat seama că e vorba despre un om. Plutea pe apă, cu faţa în jos şi cu mâinile desfăcute. Am reuşit să îl agaţ cu ceva şi să îl aduc pe pământ", ne-a povestit săteanul.
Acesta şi-a alertat cunoscuţii din sat, care, la rândul lor, au anunţat autorităţile. Imediat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila a trimis spre Ibrianu un echipaj de scafandri, în speranţa că va fi găsit în zonă şi trupul celuilalt înecat. Nu a mai fost nevoie, însă, de intervenţia scafandrilor, deoarece al doilea cadavru a ieşit la suprafaţă singur, tot ieri dimineaţă şi tot în dreptul localităţii Ibrianu. Trupul neînsufleţit a fost observat plutind pe mijlocul râului de către localnicii care veniseră să îl vadă pe primul bărbat găsit lângă mal. Pentru ca înecatul să nu dispară din nou în râul învolburat, unul dintre săteni a sărit în apa rece şi l-a adus înot până la mal. Astfel, scafandrilor ISU nu le-a rămas decât să consemneze faptul că ambele cadavre se află pe mal, scoase de localnicii din Ibrianu.
La scurt timp, la faţa locului au sosit şi rudele celor decedaţi, care i-au identificat, în prezenţa oamenilor legii. Membrii famililor îndurerate au refuzat să facă declaraţii, cerându-le reprezentanţilor presei să îi lase în pace.
Tragedia în care au pierit cei doi bărbaţi, unul de 39 şi celălalt de 31 de ani, s-a întâmplat pe 19 aprilie, cu o zi înainte de Paşte. Aceştia încercau să traverseze râul Buzău, în dreptul satului Moşeşti, comuna Robeasca, din judeţul învecinat, cu o plută improvizată dintr-o hidrobicicletă veche, alături de alte trei persoane. Din cauza faptului că Buzăul avea un debit peste medie, după ploile din acea perioadă, pluta s-a răsturnat, iar cei cinci au căzut în apă. Doar trei au reuşit să se salveze, ceilalţi doi fiind daţi dispăruţi. Zile în şir au fost căutaţi bărbaţii, de către rudele şi prietenii din comuna Robeasca, dar şi de echipaje ale ISU din judeţele Buzău şi Brăila. Inclusiv un elicopter a fost folosit la căutări, însă fără niciun rezultat. Trupurile lor au ieşit la suprafaţă abia ieri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro