Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru tâlharul mascat de la Peco

* inculpatul P. Alin-Ionuț, care a dat buzna la o stație Peco, i-a amenințat cu un cuțit pe angajați și a cerut banii din casă, a primit pedeapsa de trei ani închisoare * în seara de 23 martie, în jurul orei 20:30, un angajat al unei stații PECO situată pe DE 87 a sesizat prin apel 112 faptul că o persoană care purta o cagulă a amenințat cu un cuțit angajații, solicitând banii din casă, el fiind apoi prins și arestat * a fost judecat pentru tentativă la tâlhărie calificată și condamnat la Judecătoria Brăila, însă sentința nu este definitivă

 

 

 

Individul mascat care a dat buzna la o stație Peco, în seara de 23 martie, i-a amenințat cu un cuțit pe angajați și a cerut banii din casă, a fost trimis la închisoare. La data de 13 noiembrie, magistrații de la Judecătoria Brăila l-au condamnat pe inculpatul P. Alin-Ionuț (n.r. - nume postat pe site-un instanței) la pedeapsa finală de trei ani închisoare, pentru tentativă la tâlhărie calificată. Individul a comis două fapte de acest gen, una în februarie și alta în martie.

Potrivit datelor transmise de polițiști, în seara de 23 martie, în jurul orei 20:30, un angajat al unei stații PECO situată pe DE 87 a sesizat prin apel de urgență 112 faptul că o persoană care purta o cagulă ar fi amenințat cu un cuțit angajații, solicitând banii din casă. În incinta unității mai era și un bărbat care a încercat să-l prindă pe tânărul mascat, moment în care acesta s-a panicat și a părăsit stația de carburant, fiind prins la scurt timp.

Sentința Judecătoriei Brăila: “Condamnă pe inculpatul, P. Alin Ionuț, la pedeapsa închisorii de 1 an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată (faptă 03.02.2023). Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii sau după considerarea ei ca executată. Condamnă pe inculpatul P. Alin Ionuț, la pedeapsa închisorii de 2 an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată (faptă 23.03.2023). Contopește pedepsele stabilite, aplicând inculpatului pedeapsa mai grea, respectiv 2 ani și 6 luni, la care se va adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 6 luni, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 3 ani. Instanța deduce din durata pedepsei stabilite, perioada în care inculpatul a fost reținut și arestat preventiv, din 24.03.2023 la zi. Menține măsura arestului preventiv luată față de inculpatul P. Alin Ionuț. Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părți civile”.

În plus, instanța a dispus confiscarea unor bunuri, respectiv cuțitul și cagula folosite care se află în coletele ce însoțesc dosarul de urmărire penală, dar și un pistol și muniția ridicată care se află în camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. S-a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpatul P. Alin Ionuț, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice și Judiciare. Soluția primei instențe poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Tâlharul mascat de la Peco a încercat în zadar să scape de arest

Chiar dacă a reușit să fugă, după fapta din 23 martie, tâlharul de la Peco a fost urmărit de angajatul PECO și de bărbatul care a încercat inițial să-l prindă, aceștia reușind să-l imobilizeze pe {oseaua Râmnicu Sărat. După cum au arătat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, bărbatul a fost preluat de oamenii legii, care au stabilit că este vorba de un brăilean, în vârstă de 27 de ani. Acesta a fost condus la sediul poliției pentru audieri în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

Reamintim că, la ședința din 24 martie, judecătorii instanței au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și au dispus arestarea preventivă a inculpatului P. Alin Ionuț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 24 martie, până la data de 22 aprilie. La ședința din

29 martie, Tribunalul Brăila a respins contestația formulată de inculpat și a menținut arestul. În lunile următoare, măsura arestului preventiv a fost prelungită, iar inculpatul nu a reușit nici acum să scape din spatele gratiilor.

După cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila, după ce prima instanță a dat condamnarea în data de 13 noiembrie, inculpatul a formulat deja apel în cauză. Dosarul va ajunge la instanța superioară și se va stabili sentința finală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro