Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru individul care a atacat cu o substanţă chimică un poliţist şi un jandarm

* la sfârşitul lunii iunie, magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul O.D. la o pedeapsă rezultantă de un an şi 10 luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie * procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracţiunea de ultraj, după ce în ianuarie a atacat un poliţist şi un jandarm, cărora le-a aruncat o substanţă chimică în faţă * poliţistul a suferit un traumatism ocular cu arsură chimică corneo-conjuctivală la ochiul stâng şi a avut nevoie de îngrijiri medicale * sentinţa Judecătoriei Brăila nu este definitivă

 

 

 

 

Pedeapsă cu închisoarea în dosarul «Atac la poliţist şi jandarm». Magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul O.D. la o pedeapsă rezultantă de un an şi 10 luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. Individul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de ultraj, după ce în ianuarie a atacat un poliţist şi un jandarm, cărora le-a aruncat o substanţă chimică în faţă. Poliţistul a suferit un traumatism ocular cu arsură chimică.

Sentinţa Judecătoriei Brăila nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. “Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată O. G. V.). Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată C. M.). Contopeşte pedepsele stabilite, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 (patru) luni închisoare, urmând ca inculpatul O. D. să fie condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an şi 10 (zece) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. Menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul O. D. Deduce din durata pedepsei stabilite prin prezenta hotărâre, perioada în care inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 09.02.2022 la zi. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată la data de 27 iunie de Judecătoria Brăila.

După cum se arată pe site-ul instanţei, până acum în cauză nu s-a formulat apel.

 

Judecat pentru ultraj. Poliţistul a ajuns la spital cu arsură chimică la ochi

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au trimis în faţa instanţei pe inculpatul O.D., cauza fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Brăila în data de 2 martie. Inculpatul O.D. a ajuns la arest după comiterea faptei şi a încercat în zadar să scape de măsura de arest preventiv.

Atacul asupra oamenilor legii s-a produs la sfârşitul lunii ianuarie, când inculpatul a decis să se răzbune şi a aruncat cu o soluţie chimică în zona în care se afla un agent de poliţie şi un jandarm, aflaţi în misiune. “În fapt s-a reţinut că, la data de 29 ianuarie, în jurul orei 20.30, ca urmare a unei intervenţii a organelor de ordine publică, inculpatul a aruncat cu o soluţie chimică în zona în care se afla un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi un jandarm din cadrul Inspectoratului de jandarmi Judeţean Brăila, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Oamenilor legii le-au fost provocate suferinţe fizice, ca urmare a unor arsuri oftalmice”, au transmis procurorii.

Judecătorul din cadrul Judecătoriei Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind apoi prelungită.

Când a comis fapta, atacatorul era sub influenţa alcoolului şi a aruncat pe geam cu o substanţă chimică, cu un miros puternic.

În rechizitoriul procurorului se arată că, la data de 29 ianuarie, în jurul orei 20.00, un martor a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a reclama că vecinul său, inculpatul O.D., a distrus un contor amplasat la imobilul situat în municipiul Brăila şi i-a adresat ameninţări. “La faţa locului s-a deplasat primul echipaj format din persoana vătămată O.G.V. , agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul de Ordine Publică, elevul O.S. şi jandarmul D.I. Întrucât echipajului i s-a comunicat că inculpatul O.D. se află sub influenţa alcoolului şi este violent, a fost solicitat sprijin, la faţa locului deplasându-se al doilea echipaj format din persoana vătămată C.M., sergent major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi martori jandarmi în cadrul instituţiei. Când au încercat să pătrundă în imobil, de la fereastra apartamentului inculpatului a fost aruncată o substanţă, care a atins persoanele vătămate în zona feţei”, au stabilit anchetatorii.

În continuare, organele de ordine publică au pătruns în imobil unde l-au identificat pe inculpatul aflat în stare de ebrietate, acesta fiind internat la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. Persoanele vătămate au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Potrivit datelor din anchetă, ca urmare a acţiunilor inculpatului, persoanei vătămate O.G.V. i-a fost provocat un “traumatism ocular cu arsură chimică corneo-conjuctivală la ochiul stâng”, care a necesitat pentru vindecare 5-7 zile de îngrijiri medicale. Persoanei vătămate C.M. i-au fost provocate suferinţe fizice ca urmare a unei iritaţii conjunctivale la ochiul drept.

În faţa anchetatorilor, inculpatul a declarat că nu îşi aminteşte comiterea faptelor, întrucât era în stare de ebrietate. El va petrece ceva timp la închisoare pentru fapta comisă, dacă pedeapsa aplicată de prima instanţă va rămâne definitivă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro