Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru agresorul sexual din Gemenele

recent, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat la pedeapsa totală de 3 ani și 6 luni închisoare pentru infracțiunile de agresiune sexuală, violare de domiciliu și furt • inculpatul C.S. de 38 de ani, din Gemenele, ar fi săvârșit acte de agresiune sexuală împotriva unor femei, în vârstă de 21, respectiv 73 de ani, din comuna Scorțaru Nou, dar a furat și un telefon • bărbatul a fost trimis în judecată, iar judecătorii primei instanțe au dat condamnarea și au menținut arestul preventiv al inculpatului • în octombrie, un alt agresor sexual, pensionarul din Cazasu care a pipăit două minore, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de instanță, însă cu suspendare

 

Agresorul sexual din Gemenele, trimis la închisoare. Individul a comis fapte de agresiune sexuală asupra unor femei, în vârstă de 21 și 73 de ani, din comuna Scorțaru Nou, dar a furat și un telefon. Judecătoria Brăila l-a condamnat pe inculpatul C.S. la o pedeapsă totală de aproape 4 ani închisoare, însă pedeapsa nu este definitivă. În octombrie, instanța a dat condamnarea și pentru pensionarul din Cazasu acuzat de agresiune sexuală asupra a două minore, însă acesta a primit pedeapsă cu suspendare. S-a formulat apel în cauză de către procurori, iar dosarul a ajuns la instanța superioară unde se va da sentința finală în perioada următoare.

După cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila, în cazul inculpatului C.S., agresorul sexual din Gemenele, magistrații au dat mai multe pedepse, acestea fiind contopite. Astfel, instanța l-a condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală (faptă din 15.05.2022, o persoană vătămată); 2 ani închisoare pentru agresiune sexuală (faptă din 16.05.2022, o persoană vătămată); 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu (faptă din 15.05.2022, o persoană vătămată), plus alți 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (faptă din 14/15.05.2022). Instanța interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a purta și a folosi orice categorie de arme, de a comunica cu victimeele, fiind vorba despre trei persoane, și cu membrii familiei acesteia, și dreptul de a se apropia de locuințele victimelor pe o perioadă de 5 ani. “În urma contopirii pedepselor, urmează ca inculpatul C. S. să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din suma celorlalte pedepse cu închisoarea, în total urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare. Deduce din pedeapsa rezultantă aplicată perioada reținerii și arestării preventive de la 17.05.2022 la zi. Menține măsura arestării preventive a inculpatului C. S. (mandat arestare preventivă nr. 17/18.05.2022, Judecătoria Brăila). Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicare pentru inculpat, persoanele vătămate și Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, se arată în soluția postată pe site-ul Judecătoriei Brăila, la sfârșitul lunii octombrie.

 

Arestarea agresorului sexual

Individul de 38 de ani din Gemenele, care a agresat sexual două femei, dar a dat buzna și într-o locuință de unde a furat un telefon, a ajuns în spatele gratiilor în luna mai, după ce a fost prins de polițiști. Bărbatul a mai primit ulterior două luni de arest și a fost apoi trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila.

Reamintim că, în data de 17 mai, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila l-au reținut pe bărbatul de 38 de ani, din comuna Gemenele, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, agresiune sexuală și violare de domiciliu. “În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în noaptea de 14 spre 15 mai, bărbatul de 38 de ani a pătruns în locuința unui bărbat din sat Scorțaru Nou și ar fi sustras de pe o masă un telefon mobil. De asemenea, în noaptea de 14-15 mai și în data de 16 mai, bărbatul ar fi săvârșit două acte de agresiune sexuală împotriva unor femei, în vârstă de 21 respectiv 73 de ani, ambele din comuna Scorțaru Nou. Telefonul mobil a fost recuperat de polițiști și predat aparținătorului”, au transmis polițiștii.

La data de18 mai, instanța a admis propunerea procurorului și a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru o lună de zile, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

 

Închisoare cu suspendare pentru pensionarul agresor sexual

În septembrie, Judecătoria Brăila a dat condamnarea pentru inculpatul A.F., pensionarul de 64 de ani din Cazasu, care a pipăit în zone intime două minore din municipiu. Judecat pentru agresiune sexuală, pensionarul a scăpat cu închisoare cu suspendare, la prima instanță.

La data de 6 octombrie, magistrații Judecătoriei Brăila au dat sentința în acest caz, pedeapsa totală aplicată fiind de 2 ani și 8 luni închisoare, însă în cauză s-a dispus suspendarea sub supraveghere, iar inculpatul are mai multe obligații impuse și trebuie să presteze muncă în folosul comunității. Oricum, pedeapsa nu este definitivă, iar procurorii au formulat deja apel în acest dosar, după cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila. Inculpatul A. F. a primit pedeapsa de 2 ani închisoare pentru fapta din 9 februarie, o parte vătămată, plus pedeapsa de 2 ani închisoare pentru fapta din 9 februarie, altă parte vătămată. Se aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, inculpatul urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 2 ani, 8 luni și 3 zile închisoare. Instanța suspendă pedeapsa aplicată pe un termen de încercare de 3 ani. Inculpatul este obligat la prestarea unui număr de 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, într-una din instituțiile din subordinea Primăriei Comunei Cazasu, județul Brăila.

Dosarul în care inculpatul A.F. este acuzat de infracțiunea de agresiune sexuală a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, la data de 7 iulie. Bunicul devenit agresor sexual, după ce a pipăit în zone intime două minore a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

După cum v-am informat, inițial bărbatul a fost arestat preventiv, însă în iunie, bărbatul de 64 de ani, din localitatea Cazasu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală asupra a două tinere în vârstă de 16 ani din municipiul Brăila, a scăpat de arestul preventiv. În urma contestației formulate la instanța superioară, inculpatul a fost trimis în arest la domiciliu prin decizie a Tribunalului Brăila.

Cauza se află acum înregistrată la Curtea de Apel Galați, unde termenul de judecată este stabilit pentru luna decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro