Mergi la conţinutul principal

Închisoare cu suspendare pentru nişte cireşe

• Viorel Toader a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere • în iunie 2016, el a îmbrâncit-o pe o femeie în sectorul Legume-Fructe din Piaţa Săracă, victima fracturându-şi o mână şi având nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale • incidentul s-a datorat unor cireşe expuse pe tarabă de soţia inculpatului, despre care victima a afirmat că “sunt stricate”

 

Viorel Toader, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat, zilele acestea, la 1 an închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. În vara lui 2016, Toader a îmbrâncit-o pe o brăileancă pe motiv că s-a arătat nemulţumită de cireşele pe care soţia inculpatului le oferea spre vânzare. Incidentul s-a petrecut în Piaţa Săracă, iar victima a avut nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale, după ce s-a dezechilibrat şi a căzut, fracturându-şi mâna. Cercetările s-au desfăşurat sub supravegherea procurorului Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 29 iunie 2016, în jurul orei 12:00, brăileanca Victoria S. a venit la cumpărături în Piaţa Săracă din municipiu, împreună cu două prietene. Procurorul de caz precizează:

“Ajunse în sectorul Legume-Fructe, în dreptul unei tarabe, numita S. Victoria a făcut aprecieri faţă de preţul şi calitatea unor cireşe expuse la vânzare la taraba unei comerciante, T.C., lângă care se afla soţul acesteia, Toader Viorel. Întrucât vorbea pe un ton ridicat, Toader a intervenit, cerându-i să se îndepărteze. Între cei doi (Victoria S. şi Viorel Toader - n.r.) a avut loc o altercaţie în urma căreia bărbatul a îmbrâncit-o pe S. Victoria, care s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind leziuni ce au necesitat 45-50 de zile de îngrijiri medicale (...)”.

Victima a declarat ulterior că i-a reproşat unei comerciante din Piaţa Săracă faptul că “avea expuse la vânzare cireşe stricate”. Lângă vânzătoare se afla soţul acesteia, Toader Viorel, care a intervenit în discuţie, adresându-i injurii. Partea vătămată a mai spus că, la un moment dat, Toader a ieşit de după tarabă, s-a îndreptat către ea şi a îmbrâncit-o. Imediat după aceasta, femeia s-a dezechilibrat şi a căzut cu faţa în jos, prinzându-şi braţul drept sub corp şi fracturându-l.

Imediat după incident, Victoria S. a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila (UPU), unde a primit îngrijiri medicale. Potrivit Serviciului de Medicină Legală Brăila, victima agresiunii din Piaţa Săracă, din vara lui 2016, a avut nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

De cealaltă parte, inculpatul Viorel Toader a afirmat că, în acea zi, se afla împreună cu soţia sa, pe care o ajuta la tarabă. La un moment dat, şi-a făcut apariţia Victoria S. care i-ar fi adresat injurii, motiv pentru care a ieşit de după tarabă, a prins-o de braţ şi a împins-o, ca să se îndepărteze, dar aceasta s-a dezechilibrat şi a căzut.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro