Mergi la conţinutul principal
Plajele din Lacu Sărat s-au deschis pentru public

A început sezonul estival!

• tarifele de intrare se situează între 8 şi 18 lei, funcţie de dotări şi condiţiile oferite clienţilor • la ora actuală, pe raza Staţiunii Lacu Sărat funcţionează patru plaje private • cea mai mare, administrată de “Unita Turism” nu oferă nimic nou faţă de anii trecuţi, însă responsabilii promit, din nou, că va fi modernizată începând de la toamnă

 

Dacă ştrandul de pe faleza Dunării este închis şi sunt puţine şanse să mai fie pus la dispoziţia publicului în această vară, brăilenii care vor în primul rând să se bronzeze şi mai puţin să înoate au alternativa Staţiunii Lacu Sărat. Toate cele patru plaje s-au deschis deja pentru public, iar pe lângă băile de soare, cei care ajung aici au la dispoziţie şi posibilitatea sănătoasă a băilor de nămol. Dezamăgiţi vor fi cei ce îşi doresc neapărat să se bălăcească şi să înoate, deoarece nivelul apei lacului sărat este destul de mic în această perioadă.

Principala plajă din staţiune, cea administrată de Unita Turism, are program de funcţionare între orele 10.00 şi 18.00, iar tariful de intrare este 9 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Închirierea unui pat pliant costă 10 lei. În general, plaja arată la fel ca în anii trecuţi, fiind acoperită de iarbă crescută natural şi punând la dispoziţia turiştilor doar duşuri cu apă rece. Directorul “Unita Turism” Brăila, Sorin Boşneag, ne-a declarat că urmează ca, din toamna acestui an, să se facă investiţii în modernizarea plajei. Astfel de promisiuni au mai fost făcute, însă, şi în anii trecuţi, fără a fi urmate de nimic concret.

Pe Plaja “Perla”, administrată de complexul de tratament cu acelaşi nume din staţiune, tariful de intrare pentru adulţi este 8 lei, pentru copii 5 lei, iar închirierea unui şezlong se poate face contra sumei de 10 lei. Plaja, amenajată în urmă cu trei ani, se întinde pe câteva sute de metri pătraţi, pe jos are nisip, este dotată cu şezlonguri  şi cu grupuri sanitare pentru femei şi bărbaţi, duşuri cu apă caldă. Accesul în lac se face prin intermediul unor scări betonate.

Plaja “Irina”, situată lângă plaja celor de la “Unita Turism”, este deschisă de la primele ore ale dimineţii până în jurul orei 18.00. Aici, tarifele sunt ceva mai mari, însă şi condiţiile oferite turiştilor promit să fie mai bune decât la concurenţă. Astfel, adulţii trebuie să plătească 18 lei, tarif în care este inclus şi şezlong cu saltea. Pentru copiii cu vârsta până la 10 ani, tariful este 8 lei, iar pentru cei de peste 10 ani, 14 lei. Clienţii au la dispoziţie spaţii pentru relaxare, din care nu lipsesc mesele de biliard, piscină pentru copii şi alte instalaţii de joacă. Grupurile sanitare sunt amenajate modern, iar apa pentru duşuri este încălzită cu ajutorul unui ingenios sistem de ţevi de plastic întinse pe toată lungimea plajei şi expuse razelor solare pe durata zilei.

Şi plaja pentru nudism este deschisă, având program de funcţionare între orele 8.30 şi 18.00 şi tarif de intrare 8 lei pentru persoanele adulte şi 4 lei pentru copii de până la 7 ani. Închirierea unui şezlong costă 8 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro