Mergi la conţinutul principal

A început reabilitarea Căii Galaţi, de la Piaţa Traian până la Independenţei

• este prima lucrare din cadrul contractului multianual în valoare de aproape 50 milioane de lei încheiat de Primărie cu firma gălăţeană “Tancrad” SRL • Primăria promite că, până la sosirea iernii, această porţiune a Căii Galaţi va arăta la fel de bine ca tronsonul de pe Calea Călăraşilor, reabilitat recent, între Independenţei şi Piaţa Traian, de firma brăileană “Micatis” • în paralel cu Calea Galaţi, “Tancrad” va mai deschide două şantiere, pe Str. Pietăţii din Hipodrom şi pe bretelele Căii Călăraşilor spre zona Ciocârlia

 

Firma “Tancrad” SRL Galaţi, cea care a câştigat contractul de reabilitare şi întreţinere a străzilor din municipiul Brăila pe următorii trei ani, a început efectiv treaba de luni, 15 octombrie, aşa cum anunţase Primăria săptămâna trecută. Prima stradă, mai exact tronson de stradă pe care lucrează “Tancrad” este Calea Galaţi, pe porţiunea dintre Piaţa Traian şi bulevardul Independenţei, intersecţia cu fostul Club Progresul. Reabilitarea va fi similară cu cea executată recent pe Calea Călăraşilor, de la bulevardul Independenţei (Colegiul Murgoci) până la Piaţa Traian, cu înlocuirea bordurilor, covor asfaltic pe carosabil, refacerea asfaltului trotuarelor şi reamenajarea spaţiilor verzi. După cum se ştie, acea lucrare a fost executată de firma brăileană “Micatis Prod” SRL, cea care a avut contract cu Primăria pentru întreţinere străzi, până în urmă cu o săptămână.

Deocamdată, pe Calea Galaţi s-a început cu schimbarea bordurilor, atât dinspre Piaţa Traian cât şi dinspre bulevardul Cuza. Primăria dă asigurări că se va începe, în curând, şi pe porţiunea dintre Cuza şi Independenţei. Cert este că, pe perioada de derulare a lucrărilor, traficul auto va fi afectat, într-o măsură mai mare sau mai mică. Primăria a anunţat, totuşi, că nu se va opri complet circulaţia decât în situaţii extreme. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie, astfel încât o eventuală înrăutăţire a vremii, odată cu sosirea iernii, să nu prindă şantierul nefinalizat.

În paralel cu Calea Galaţi, Tancrad va mai deschide, în această perioadă, alte două fronturi de lucru, după cum a anunţat viceprimarul Alexandru Jantea. Este vorba despre strada Pietăţii din cartierul Hipodrom, de la intersecţia cu Calea Călăraşilor până la cimitirul “Sf. Constantin”, dar şi de parcările paralele cu Calea Călăraşilor, de la intrarea în municipiu până la Zona Ciocârlia. “Tancrad are trei echipe de lucru şi poate aborda toate cele trei lucrări în această toamnă”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Contractul pe trei ani încheiat de “Tancrad” cu Primăria este cel mai mare de acest gen în domeniul întreţinerii infrastructurii rutiere. Are o valoare de  49.853.316 lei, este valabil până în luna decembrie 2021, iar caietul de sarcini a fost astfel întocmit încât solicită firmei câştigătoare să toarne în total, pe durata celor trei ani, 75 kilometri covoare asfaltice pe raza municipiului Brăila. Astfel, împărţind aceste valori la trei ani, cât durează contractul multianual, “Tancrad” va trebui să realizeze 25 km covoare asfaltice pe an, contra sumei anuale de 16.617.772 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro