Mergi la conţinutul principal

A început a doua etapă de admitere la liceu!

• în Brăila mai sunt libere doar 49 locuri, din care 10 locuri la două licee din oraș

 

Luni, 7 august, s-a dat startul celei de-a doua etape de admitere în clasa a IX-a. Potrivit calendarului oficial, etapa este rezervată candidaților care au fost respinși la prima repartizare, celor care au participat în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și elevilor care nu au susținut examenul de Evaluare Națională.

Admiterea se face pe locurile rămase libere după prima etapă, iar la nivelul județului Brăila mai sunt disponibile doar 49 locuri, așa cum reiese din date publicate pe site-ul admitere.edu.ro. Lista locurilor libere este următoarea:

Liceul Tehnologic „Gh. K. Constantinescu”, specializarea Agricultură - 4 locuri;

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, specializarea Fabricarea produselor din lemn - 6 locuri; Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” Însurăței, specializarea Comerț - 9 locuri și specializarea Electromecanică - 15 locuri;

Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Măxineni - specializarea Turism şi alimentație - 12 locuri; Liceul Teoretic „G. Vâslan” Făurei, specializarea matematică-informatică - 3 locuri.

Precizăm că, în prima etapă de admitere, la nivelul județului Brăila au completat fișele de opțiuni un număr de 1.445 absolvenți de liceu, dintre care 1.417 elevi au fost repartizați, iar 28 elevi au rămas nerepartizați. În total au fost disponibile 1.466 locuri la liceele teoretice și tehnologice. Cu cele mai mari medii s-a intrat la Colegiul „Murgoci” și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”.

La nivel național, după prima etapă de admitere au rămas nerepartizați 1.619 elevi, dintre care patru au medii peste 9. Un sfert dintre candidații nerepartizați (peste 400 elevi) sunt din București.

Cererile pentru a doua etapă se primesc până pe 9 august, iar repartizarea computerizată se va face în perioada 10-11 august.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro