Mergi la conţinutul principal

A început asfaltarea pe Șos. Râmnicu Sărat

* prima zi, prima problemă: o mașină parcată pe prima bandă n-a putut fi mutată decât cu o autospecială de ridicare, deoarece proprietarul nu se afla în municipiu * turnarea noului covor asfaltic, din dreptul fostului sediu TUG până la intersecția cu strada Transilvaniei, va dura circa două săptămâni, estimează Primăria

 

Firma ”Micatis” a început, de ieri, asfaltarea Șoselei Râmnicu Sărat, pe tronsonul dintre fostul TUG și strada Transilvaniei. După cum ne-a explicat Primăria, pe mica porțiune dintre Transilvaniei și bulevardul Dorobanților nu se va interveni, deoarece bulevardul este încă în perioada de garanție după ce a fost reabilitat pe fonduri europene în urmă cu câțiva ani. Reamintim că, pe tronsonul amintit mai sus, carosabilul a fost rașchetat în urmă cu trei săptămâni, însă turnarea noului covor asfaltic s-a tot amânat, spre disperarea șoferilor care parcurg zilnic această rută și care se plâng că ”își rup mașinile” prin denivelările și gropile cu muchii ascuțite de pe carosabilul decopertat. Primarul Marian Dragomir ne-a declarat, la începutul acestei săptămâni, că încă nu s-a început asfaltarea deoarece s-a luat decizia să fie verificate conductele subterane de apă și canalizare, pentru a nu exista scurgeri de apă care să provoace, pe viitor, tasări ale carosabilului proaspăt reabilitat. A fost depistată o singură problemă, în zona supermarket-ului Carrefour, fostul Billa, iar echipele de intervenție ale Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” au făcut săpături pentru a elimina scurgerile. Tot primarul Dragomir ne-a declarat, zilele trecute, că asfaltarea va începe vineri, 23 septembrie, cel târziu luni, 26 septembrie, însă constructorul a început chiar de joi, 22 septembrie. De dimineață, însă, lucrarea abia începută s-a ”împiedicat” de o mașină parcată pe banda întâi, pe sensul de mers spre bulevardul Dorobanților. Dacă pe restul tronsonului s-a reușit eliberarea benzii respective de toate mașinile parcate, în cazul autoturismului cu pricina proprietarul nu a fost de găsit. Până la urmă, Poliția Locală l-a identificat ca fiind din localitatea Scorțaru, drept pentru care agenții au chemat la fața locului o autospecială pentru ridicarea autoturismului și eliberarea fâșiei de carosabil pe care muncitorii ”Micatis” o pregăteau pentru asfaltare. Turnarea covorului asfaltic, de la TUG la strada Transilvaniei va dura circa două săptămâni, după estimările Primăriei. Partea bună este că de la intersecția cu Șoseaua de Centură până în dreptul fostului TUG asfaltul nou a fost turnat deja, iar circulația se desfășoară în condiții incomparabil mai bine decât înainte de reabilitare.

Reamintim că lucrarea de reabilitare a carosabilului, a trotuarelor și spațiilor verzi de pe Șos. Râmnicu Sărat, de la Șoseaua de Centură până la intersecția cu strada Transilvaniei, este executată de firma ”Micatis” SRL în cadrul contractului încheiat cu Primăria Brăila, pe o perioadă de trei ani, pentru întreținerea străzilor din municipiu. Contractul a intrat în vigoare în 2020 și va expira la sfârșitul anului 2023. În cadrul aceluiași contract, Primăria intenționează să continue reabilitarea și dincolo de bulevardul Dorobanților, mai exact pe strada 1 Decembrie 1918, de la Dorobanți până la intersecția cu bulevardul Cuza. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor și vor viza, de asemenea, carosabilul, trotuarele și spațiile verzi, păstrându-se configurația actuală, fără amenajarea unor parcări sau piste de biciclete, elemente care ar fi presupus un proiect tehnic mai elaborat, făcut în baza unor licitații care s-ar fi putut întinde pe o durată mai mare de timp, după cum ne-a explicat Primăria.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro