Mergi la conţinutul principal

A început amendarea proprietarilor care nu repară faţadele clădirilor

După o perioadă în care a făcut o inventariere a clădirilor cu probleme de pe raza municipiului şi le-a împărţit somaţii proprietarilor, Poliţia Locală Brăila a început să îi amendeze pe cei ce lasă faţadele să se degradeze. Săptămâna trecută, proprietarii a trei imobile din centrul vechi au fost sancţionaţi cu sume cuprinse între 50 şi 100 lei. Amenzi de 50 lei au primit P.D., 50 ani, domiciliat în Bucureşti, pentru neefectuarea reparaţiilor la faţada imobilului cu nr. 19, de pe Str. Mărăşti, al cărui proprietar este, şi G.A., 34 de ani, tot din Bucureşti, pentru neîngrijirea imobilului de pe B-dul Independenţei, nr. 214. Cu 100 lei a fost amendat Gh. P., 62 ani, din Brăila, pentru că nu repară faţada clădirii situate pe Str. Goleşti, la nr. 31.
După cum ne-a declarat Georgică Tănase, şeful Compartimentului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila, există zeci de imobile cu probleme în centrul vechi şi toţi proprietarii au fost avertizaţi, pe parcursul ultimelor trei luni, să efectueze reparaţiile necesare. "Mulţi dintre ei au justificat lipsa de acţiune prin aşteptarea unui aviz din partea Direcţiei pentru Cultură. Avizul este necesar pentru intervenţia asupra clădirilor din centrul istoric al municipiului. Cei care au demonstrat că au început demersurile necesare şi se află în faza aşteptării aprobărilor nu au fost sancţionaţi. În schimb, cei care au dovedit rea credinţă, nejustificând în niciun fel de ce nu au început lucrările de reparaţii au fost amendaţi şi, dacă refuză să se conformeze în continuare, vor fi amendaţi din nou", ne-a explicat Georgică Tănase.
De la începutul anului în curs, Poliţia Locală a avertizat 37 de proprietari ale căror imobile se află într-un stadiu avansat de degradare. Acestea se găsesc pe străzi din centrul vechi al municipiului, precum Cojocari, Mărăşeşti, Belvedere, Vapoarelor, Braşoveni, Unirii, B-dul Al.I. Cuza, B-dul Independenţei, Mihai Eminescu, Polonă, Grădinii Publice, Goleşti, Orientului sau Danubiului. În total, au fost sancţionaţi 17 proprietari, ce nu au putut să demonstreze că intenţionează să repare faţadele clădirilor pe care le deţin. Amenzile se încadrează între 50 şi 200 lei, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 5 din 2003.
Neînţelegerile dintre proprietari constituie unul dintre motivele pentru care unele imobile din centrul istoric au ajuns într-un stadiu avansat de degradare. De exemplu, unul dintre imobilele care au făcut obiectul unei sancţiuni aplicate săptămâna trecută, mai exact cel de pe Str. Mărăşti, nr. 19, are doi proprietari. Partea de la stradă, cea pentru care s-a primit amendă, îi aparţine unei persoane aflate în prezent în străinătate. "Partea din faţă e a verişoarei mele, iar ce e în spatele curţii îi aparţine mamei mele. Într-adevăr, faţada de la stradă arată foarte rău, însă eu nu am cum să intervin asupra ei, din moment ce nu îmi aparţine. Am încercat să o cumpăr de la verişoara mea, pentru a face o reabilitare completă, însă nu a vrut să îmi vândă. Ea fiind plecată tot timpul în străinătate, casa nu a mai fost îngrijită şi a ajuns în stadiul actual de degradare. Şi eu sunt plecat în cea mai mare parte a timpului la muncă în străinătate, dar, chiar dacă vin aici doar două săptămâni pe an, aş fi vrut să investesc în salvarea acestei case, dar nu pot să cad de acord asupra unui preţ cu verişoara mea", ne-a declarat Cătălin Dimofte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro