Mergi la conţinutul principal

Începe rapelul pentru brăilenii din mediul rural vaccinați cu prima doză

* echipele mobile vor ajunge, în aceste zile, în localitățile Gemenele, Scorțaru Nou, Cazasu, Dudești, Gropeni și Victoria, unde sunt așteptați, la rapel, peste 100 de brăileni care au deja prima doză a serului de la Pfizer * pe lângă persoanele programate pentru a doua doză de vaccin, mai sunt așteptate la dispensarele din localități și alte persoane eligibile cu vârsta peste 12 ani ce vor dori să se inoculeze cu Pfizer sau Johnson & Johnson

 

Campania națională de vaccinare destinată populației din mediul rural intitulată ”Orașul vaccinează satul” continuă la Brăila.  Astfel, conform programului comunicat de către Instituția Prefectului-Județul Brăila, echipele mobile au ajuns ieri la dispensarul din localitatea Gemenele, unde și-au desfășurat activitatea între orele 10.00 și 14.00. Aici au fost așteptate, la rapel, 26 de persoane imunizate în data de 15 iulie cu serul de la Pfizer, dar și alte persoane eligibile cu vârsta peste 12 ani ce vor dori să se inoculeze cu serul de la Pfizer sau  cel de la Johnson & Johnson, în funcție de solicitări. Echipa mobilă de vaccinare  a fost formată din membri ai centrului de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului Anghel Saligny din Brăila.

Vineri, 6 august,  echipa mobilă de vaccinare va ajunge la Scorțaru Nou, unde sunt așteptați la rapel un număr de 36 de brăileni, care s-au inoculat pe 16 iulie tot cu serul de la Pfizer. Echipa mobilă își va desfășura activitatea între orele 9.00-13.00, când sunt așteptați la dispensarul din localitate și alți brăileni la vaccin dacă nu s-au imunizat până acum. Vineri, echipa mobilă va fi constituită tot din membri ai centrului de vaccinare amenajat la Liceul Anghel Saligny.

Sâmbătă, 7 august, în intervalul orar 8.00-14.00, echipa mobilă va începe activitatea de vaccinare cu doza a II-a pentru persoanele inoculate în data de 17 iulie a.c. cu prima doză a serului Pfizer și sunt așteptate la rapel 25 de persoane, dar și alte persoane eligibile cu vârsta de peste 12 ani ce vor dori să se inoculeze cu serul de la Pfizer sau cu cel de la Johnson & Johnson. Echipa își va desfășura activitatea astfel: între orele 8.15-11.00, la sediul dispensarului din localitatea Cazasu și între orele 11.15-14.00 la sediul dispensarului din Dudești.

Duminică, 8 august, echipa mobilă din cadrul centrului de vaccinare a Liceului Anghel Saligny din Brăila va începe inocularea cu doza a doua pentru alte 18 persoane vaccinate în data de 18 iulie a.c. cu prima doză de vaccin anti-Covid. Astfel vaccinarea este programată între orele 9.00-12.00 la sediul dispensarului din localitatea Gropeni și între orele 12.30-15.00, la sediul dispensarului din comuna Victoria. ”Facem apel la autoritățile locale să informeze populația prin intermediul mijloacelor de care dispun și să se implice în această activitate, astfel încât, în colaborare și cu sprijinul Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, dar și al celorlalte instituții implicate în derularea campaniei de vaccinare, să aducem vaccinul cât mai aproape de beneficiari!”, a transmis Prefectura Brăila.

Campania națională ”Orașul vaccinează satul” facilitează imunizarea persoanelor din mediul rural, din zone geografice greu accesibile și localități în care nu funcționează un centru de vaccinare anti-Covid.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro