Mergi la conţinutul principal

Începe procesul lui “Corbu”. Încă opt inculpaţi în dosar

• judecătorii Tribunalului Galaţi au stabilit ca procesul în care este inculpat Lăcătuş Stănel, fost Corbu, cunoscut ca lider al grupării din Lacu Dulce, să înceapă pe data de 30 septembrie • procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pentru trafic de droguri pe interlopul brăilean, plus alţi 8 indivizi, însă abia în iulie s-a decis că judecata poate începe, fiind respinse excepţiile invocate în cauză

 

Se dă startul procesului în care interlopul Corbu este judecat pentru trafic de droguri. Judecătorii Tribunalului Galaţi au stabilit ca prim termen de judecată în acest dosar data de 30 septembrie. Inculpatul Stănel Lăcătuş, fost Corbu, cunoscut ca lider al grupării din Lacu Dulce, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), alături de alţi 8 indivizi. Abia în luna iulie s-a decis că judecata poate începe, fiind respinse excepţiile invocate în cauză de către instanţa superioară.

Acum, judecătorii sunt cei care vor decide pedepsele pentru cei acuzaţi.

Interlopul Corbu a fost la un pas de a scăpa de judecată, cel puţin pentru o perioadă, numai că la instanţa superioară s-a constatat legalitatea rechizitoriului procurorilor DIICOT şi s-a dispus începerea procesului. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Galaţi, în lista inculpaţilor fiind în total 9 persoane.

Reamintim că acuzatul Corbu a fost arestat preventiv pentru infracţiuni de trafic de droguri, după percheziţii de amploare ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi ofiţerilor de poliţie judiciară, efectuate în noiembrie 2019. S-a acţionat în scopul destructurării unui grup infracţional specializat în traficul cu droguri de mare risc. Gruparea era formată din mai multe persoane, iar drogurile erau aduse din ţară şi străinătate, acestea fiind depozitate în anumite imobile din cartierul brăilean. Un brăilean a sunat la redacţie şi a anunţat că “mascaţii” erau chiar pe strada unde îşi are locuinţa interlopul Stănel Corbu, informaţia confirmându-se ulterior. În dimineaţa zilei de 28 noiembrie, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat 38 de percheziţii în Brăila, Galaţi şi Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul de droguri periculoase. La Brăila, percheziţiile au fost în cartierul Lacu Dulce, cel vizat fiind chiar Stănel Corbu, faţă de el fiind dispusă apoi arestarea. “În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mulţi locuitori ai unui cartier mărginaş al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate şi drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din ţară, cât şi din străinătate”, au stabilit anchetatorii.

Astfel, în dosarul în cauză, procurorii DIICOT - Biroul teritorial Brăila au dispus  trimiterea în judecată a nouă inculpaţi, acuzaţiile fiind de constituire a unui grup infracţional organizat, finanţarea activităţii de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc în formă continuată, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Trei dintre inculpaţii din acest dosar sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare şi deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro