Mergi la conţinutul principal

Începe maratonul cultural «Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila»

În perioada 1-6 decembrie 2015, la Teatrul "Maria Filotti" se desfăşoară cea de a X-a ediţie, jubiliară, a Festivalului "Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila", manifestare organizată de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Local Municipal şi Teatrul "Maria Filotti".
Tema acestei ediţii este una foarte actuală, şi anume "Europa. Poveşti de ieri şi de azi". În selecţia festivalului sunt cuprinse atât spectacole ce pornesc de la texte clasice - Platon, Molière, Ferenc Molnár, cât şi texte contemporane din literaturile dramatice ale unor culturi teatrale consacrate precum: Anglia, Rusia, Belgia, Finlanda, Suedia. Dramaturgia românească contemporană este reprezentată de doi dramaturgi în mare vogă: Saviana Stănescu, stabilită în S.U.A. şi de Mimi Brănescu.
Chiar dacă harta geografică a teatrelor participante este aparent restrânsă, respectiv şase teatre din Bucureşti, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ şi două producţii ale Teatrului "Maria Filotti", în fapt, tematic şi valoric, ele acoperă perfect conceptul şi ţinta festivalului, sunt de părere organizatorii.
Producţiile străine sunt cele ale Teatrului Naţional de Nord din Salonic ( Grecia) şi ale celui mai important "actor" de pe scena teatrală din Republica Moldova, respectiv Teatrul Eugene Ionesco din Chişinău.
"În acest an, Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila revine în formatul iniţial, cel internaţional, ca la primele patru ediţii: 2004, 2006, 2008 şi 2009. Bugetul festivalului estimat pe anul 2015 este de 150.000 lei, însă există toate şansele de a reuşi o economie importantă la acest capitol financiar", precizează conducerea teatrului brăilean.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro