Mergi la conţinutul principal
COMUNICAT DE PRESĂ

Începe Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează în perioada 12-14 mai 2023, cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu.

Festivalul concurs, ce se desfășoară sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii ușoare românești, George Grigoriu, are drept scop promovarea muzicii ușoare autentice, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii ușoare românești și internaționale.

Evenimentul se va desfășura pe două secțiuni: concurs (24 de participanți din România, Italia, Kazahstan, Ucraina, Egipt, ce vor concura pentru premiile acestei ediții, respectiv Trofeul George Grigoriu – 4.000 euro, Premiul I – 2.000 euro, Premiul II – 1.500 euro, Premiul III - 1.000 euro, Mențiune - 500 euro) și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului.

Evenimentul se va desfășura după următorul program:

 

Vineri, 12 mai 2023

Ora 17.45: Lansare de carte (Trio Grigoriu-Epoca de aur a macaralelor - Povestea neromanțată a celebrilor artiști din Trio Grigoriu) si sesiune de autografe (Andreea Andrei Tudor);

Ora 19.00: Casa Tineretului – Ceremonia de deschidere a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”;

- Concurs;

- Micro recital Dominique Simionescu (România) - Câștigătoarea Trofeului George - Grigoriu, ediția 2022;

- Recital Corina Chiriac.

 

Sâmbătă, 13 mai 2023

Ora 17.45: Lansare de carte (Două piese de teatru și Minuni trăite) si sesiune de autografe (Corina Chiriac);

Ora 19.00: Casa Tineretului

- Concurs;

- Micro recital The Rhine River Remblers;

- Recital Alina Eremia.

 

Duminică, 14 mai 2023

Ora 17.45: Prezentare de moda-designer vestimentar Florentina Giol.

Ora 19.00: Casa Tineretului

- Gala Laureaților;

- Recital-Ștefan Bănică Jr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro