Mergi la conţinutul principal

Începe campania de vaccinare în satele brăilene

* ”Orașul vaccinează satul!”, așa se numește noua campanie de vaccinare care va demara, începând de sâmbătă, 26 iunie, în comunele și satele din județul Brăila * vaccinarea va începe în localitățile Mărașu și Victoria și va continua în fiecare săptămână și în celelalte sate și comune, în zilele de sâmbătă și duminică * oamenii vor avea de ales între serul de la Pfizer, care se administrează în două doze, la interval de 3 săptămâni, și cel de la Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză

 

 

 

 

 

 

Campania de vaccinare se mută la sate. Imunizarea va începe din acest week-end în comunele Mărașu și Victoria și vor fi disponibile serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson, în funcție de solicitări. Anunțul a fost transmis ieri, vineri, 25 iunie, de Instituția Prefectului-Județul Brăila, care mai informează că echipa mobilă va fi constituită dintr-un medic specialist, două asistente medicale și un registrator, care au asigurate echipamente de protecție, materiale sanitare și trusa de urgență din centrul existent. De asemenea, aceasta va fi însoțită de o ambulanță SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila, pentru a asigura o intervenție imediată, dacă vor apărea reacții adverse în cele 15 minute după inoculare.

Campania de vaccinare la sate, intitulată sugestiv “Orașul vaccinează satul”, se va derula doar în zilele de sâmbătă și duminică și va continua și în celelalte localități brăilene din mediul rural.

 ”În cadrul conceptului “Oraşul vaccinează satul”, personalul vaccinator din centrele urbane va merge o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru vaccinarea anti-COVID. În acest sens, sâmbătă și duminică, 26 - 27 iunie, o echipă mobilă din cadrul unui centru de vaccinare din municipiul Brăila se va deplasa în comuna Mărașu (sâmbătă) și comuna Victoria (duminică) pentru vaccinarea tuturor persoanelor eligibile, cu vârsta de peste 12 ani, din comune și satele aparținătoare. Vaccinarea se va realiza cu vaccinul Pfizer sau Johnson în funcție de solicitări”, se arată în informarea Prefecturii Brăila.

Potrivit aceleiași surse, în acest week-end, atât la Mărașu cât și la Victoria, activitatea de vaccinare se va organiza la sediul dispensarului din aceste localități, începând cu ora 10.00.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro