Mergi la conţinutul principal

Încep înscrierile pentru a doua sesiune a Bacalaureatului

* înscrierile se fac în perioada 18-25 iulie * probele scrise vor avea loc între 16 și 19 august, iar cele de evaluare a competențelor între 22 și 29 august

 

 

 

Absolvenții din Brăila care nu au promovat Bacalaureatul în prima sesiune se pot înscrie săptămâna aceasta pentru a susține din nou examenul. Înscrierile au loc în perioada 18-25 august, la secretariatele liceelor pe care elevii le-au absolvit.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, a doua sesiune a Bacalaureatului va debuta cu probele scrise. Pe 16 august va avea loc Limba și literatura română, pe 17 august proba obligatorie a profilului, iar pe 18 august proba la alegere a profilului și specializării. Cei care dau examen și la limba maternă vor susține proba scrisă pe 19 august.

După probele scrise vor urma cele de evaluare a competențelor, după cum urmează: 22 – 23 august - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 24 august - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 25 august - evaluarea competențelor digitale; 26 și 29 august - evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. La fel ca la prima sesiune, candidații pot cere recunoașterea și echivalarea probelor de competențe lingvistice și digitale dacă dețin certificate cu recunoaștere internațională.

Primele rezultate la ”BAC-ul de toamnă” se vor afișa pe 31 august (până la ora 12:00), iar eventualele contestații pot fi depuse între orele 12:00 – 18:00. În perioada 1-2 septembrie se vor rezolva contestațiile, urmând ca pe 3 septembrie să se afișeze notele finale.

Reamintim că în prima sesiune a Bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie 2022, au participat la examen 1.561 absolvenți din Brăila, 1.417 candidați din promoția curentă și 144 din promoțiile anterioare. După afișarea rezultatelor finale, au promovat 1.294 candidați, în județul nostru promovabilitatea fiind de 82,9%, procent ce a situat Brăila pe locul 4 în clasamentul național, după Cluj – 86,2%, Galați – 83,3%, Iași – 83,1%. În ceea ce privește promovabilitatea în rândul seriei curente, aceasta este de 85,74%, Brăila fiind pe locul 3 în ierarhia națională, după Cluj și Galați. Pentru promoțiile anterioare rata de promovare a fost de 37,5%.

În prima sesiune a Bacalaureatului, un număr de 32 de candidați au absentat, iar 2 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

La nivel național, promovabilitatea la Bacalaureat în prima sesiune este de 75,2%, iar în rândul seriei curente de 80%.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro