Mergi la conţinutul principal

UPDATE: Încă un elev tâlhărit în plină zi, în zona Colegiului «Murgoci», pentru 2 lei. Reacția primarului Dragomir

* vineri, după terminarea cursurilor, un elev de 15 ani a fost amenințat cu acte de violență și lăsat fără banii (2 lei) pe care-i avea la el * Poliția susține că are deja un cerc de suspecți * neoficial, există zvonuri că autorul agresiunii de vineri ar fi fratele celui care a înjunghiat un alt adolescent, în luna ianuarie, tot în zona Colegiului „Murgoci” * ambii sunt minori, fapt pentru care prefectul și-a propus să poarte discuții și cu DGASPC, nu numai cu structurile de forță

 

UPDATE: Și primarul municipiului, Marian Dragomir, a reacționat în cazul celui de-al elev amenințat și tâlhărit de un alt copil, caz petrecut tot în zona Colegiului „Murgoci”. „Constatăm că agresorii de data trecută sunt liberi. Noul agresor este fratele unuia din cei doi. Este exemplul clar că drepturile golanilor sunt mai presus de autoritatea legii. Degeaba avem Poliție Națională, Jandarmerie, Prefectură sau Poliție Locală dacă legea nu are sancțiuni pentru cei care nu au împlinit 14 ani”, ne-a declarat edilul.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: La aproximativ trei săptămâni de la cazul care a pus pe jar autoritățile locale, atunci când un adolescent a fost înjunghiat în zona Colegiului  Național „Gh. M. Murgoci” din municipiu, de către un alt adolescent, iată că istoria se repetă, din păcate. Vineri, în jurul orei 14.20, un elev ar fi fost agresat la plecarea din Colegiu, de către un necunoscut care i-ar fi cerut bani sub amenințarea cuțitului, susțin surse apropiate anchetei. Polițiștii au fost anunțați despre acest incident, patru ore mai târziu, de către directorul adjunct al instituției de învățământ.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au identificat pe un elev în vârstă de 15 ani care ar fi fost victima în speța sesizată. A reieșit faptul că acesta, în timp ce se afla cu un prieten, după terminarea orelor de curs, ar fi fost abordați și amenințati cu acte de violență de un alt tânăr, cu scopul de a-i da bani, reușind să obțină de la minorul de 15 ani suma de 2 lei.

Biroul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila ne-a comunicat că, în acest moment, există un cerc de suspecți, desfășurându-se activități pentru depistarea autorului. În cauză, s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Neoficial, există informații că autorul agresiunii ar fi chiar fratele adolescentului care, în ianuarie, a înjunghiat un alt elev pe motiv că acesta din urmă ar fi refuzat să-i ofere bani.

Din păcate, este al doilea incident produs în aceeași zonă, după același model și se pare că inclusiv autorii au legătură între ei.

Contactat telefonic, prefectul Cătălin Boboc ne-a declarat că a fost informat despre acest caz și că luni, cel mai probabil, va purta o discuție cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). „Principalul obiectiv este prevenirea. Așa cum ați putut observa, Poliția și Jandarmeria și-au intensificat prezența în zona unităților de învățământ. Acest eveniment este la fel de nefericit ca primul, doar că acum nu au existat urmări grave. Tot ce pot să vă spun este că Poliția a identificat autorul în mai puțin de două ore, dar mai multe detalii nu pot să vă dau. Știți și dumneavoastră, este o anchetă în lucru și nu-mi doresc să periclitez mersul acesteia. Dar, vă pot spune că luni voi avea o discuție cu reprezentanții Protecției Copilului (DGASPC – n.r.), deoarece este al doilea caz cu agresori minori”, ne-a declarat Boboc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro