Mergi la conţinutul principal

Încă un an de chirie pentru afacerile dezvoltate în fostele puncte termice

• brăilenii care plătesc chirie municipalităţii pentru fostele puncte şi centrale termice, transformate acum în spaţii economice, au primit o prelungire pentru 2020 • deşi consilierii aprobaseră iniţial valabilitatea contractelor de închiriere doar până la finele lui 2019, în ultima şedinţă ordinară de anul trecut termenul a fost prelungit • tot membrii CLM Brăila au votat anul trecut ca restul centralelor şi punctelor termice dezafectate să intre în procedură de demolare

 

Veste bună pentru brăilenii care desfăşoară mici afaceri în fostele puncte sau centrale termice de pe vremea “răposatului” CET. Membrii CLM Brăila au aprobat, în ultima şedinţă din 2019, prelungirea contractelor de închiriere până la finalul acestui an. Mai exact, propunerea a venit la solicitarea

Serviciului de Utilitate Publice de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor (SUPAFLC) Brăila, care a preluat contractele de închiriere pentru punctele termice de la nivelul oraşului încă din luna februarie a anului trecut. Iniţial, consilierii şi primarul Marian Dragomir au anunţat că îşi doresc demolarea acestor spaţii şi transformarea zonelor în viitoare parcări. Lucru ce a fost şi aprobat anul trecut, însă pentru punctele termice dezafectate. În ceea ce le priveşte pe acelea în care se desfăşoară activităţi economice, lucrurile au stat puţin diferit.

După cum reiese din raportul proiectului de hotărâre, membrii CLM au aprobat în februarie ca aceste contracte de închiriere să fie valabile până în luna iulie 2019. Odată atins acest termen, a urmat o nouă hotărâre a Consiliului, prin care s-a fixat data de 31 decembrie pentru expirarea contractelor. Astfel, la propunerea SUPAFLC, la finele anului trecut s-a luat decizia prelungirii chiriilor pentru încă 12 luni.

“Având în vedere că după aprobarea prelungirii contractelor majoritatea au termenul până la 31.12.2019 şi există disponibilitate din partea chiriaşilor în vederea continuării activităţii în condiţiile prevăzute în contractele de închiriere, se propune modificarea (...) în sensul prelungirii termenului de închiriere până la 31.12.2020”, se arată în cadrul proiectului aprobat de membrii CLM Brăila în şedinţa ordinară din decembrie 2019.

Proiectul a fost votat în unanimitate de către consilieri, fără niciun fel de dezbateri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro