Mergi la conţinutul principal

Încă un ţepar prin Metoda «Accidentul», arestat

La propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de miercuri, 15 octombrie 2014, judecătorii au dispus arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, a inculpatului Valentin-Emilian Palcău, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în municipiu, reţinut cu o zi înainte pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
Procurorii precizează că, din probatoriul administrat, a rezultat că în perioada 28 iunie - 27 septembrie 2014, "inculpatul Palcău Valentin-Emilian s-a întâlnit cu şase persoane domiciliate în municipiul Brăila - în urma unei înţelegeri prealabile cu inculpatul Preda Jean, de 39 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi - prezentându-se acestora drept procuror sau rudă apropiată (soţ sau tată al persoanei vătămate) şi determinându-le să-i remită în total suma de 29.400 lei".
Cei şase brăileni păcăliţi prin cunoscuta metodă "Accidentul" - cu vârste cuprinse între 46 şi 77 de ani - fuseseră sunaţi de către inculpatul Jean Preda, care este încarcerat în Penitenciarul Galaţi, şi convinşi să se întâlnească cu Valentin-Emilian Palcău, ca să-i ofere bani şi coduri de încărcare cartele telefonice în valoare de 3.340 lei.
Anchetatorii precizează că, de regulă, păgubiţii au fost contactaţi telefonic de către inculpatul Jean Preda, care se recomanda drept rudă apropiată sau procuror şi care le cerea bani, pe motiv că ar fi comis un accident soldat cu victime. Puşcăriaşul le mai spunea celor contactaţi că, pentru a scăpa de rigorile legii, trebuie să plătească despăgubiri familiilor presupuselor victime. În ceea ce-l priveşte pe Valentin-Emilian Palcău, acesta era prezentat drept rudă a persoanei accidentate.
Cercetările continuă. Reamintim că de la începutul anului, zeci de brăileni au fost înşelaţi prin metoda "Accidentul", iar parte dintre autori - îndeosebi deţinuţi din Galaţi - au fost identificaţi şi puşi sub acuzare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro