Mergi la conţinutul principal

Încă trei vârstnice «ţepuite» prin metoda «pubela»

În ciuda nenumăratelor semnale de alarmă trase de autorităţi şi a mediatizării făcute în ultimii doi ani, ţepele prin metoda "accidentul" continuă să facă victime, iar pagubele produse sunt de ordinul zecilor de mii de lei şi a miilor de euro. Anchetatorii au identificat, recent, încă trei astfel de victime prejudiciate cu suma totală de 38.500 lei şi 6.000 de euro. Afară de Victor Bucşă şi Adriana Alina Radu (arestată deja pentru complicitate la înşelăciune şi o pagubă de 40.000 de lei), în "afacere" mai apare numele unui deţinut implicat, Ioniţă Culache. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat, zilele acestea, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Victor Aurelian Bucşă şi Ioniţă Culache, ambii deţinuţi în Peniteciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Solicitarea procurorilor a fost admisă, astfel că Judecătoria Brăila a emis pe numele celor doi infractori mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Din probatoriul administrat rezultă că în ziua de 4 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Victor Aurelian Bucşă a sunat-o pe o femeie în vârstă din Cluj, "pe care a indus-o în eroare prin metoda «accidentul», determinând-o să-i trimită în cursul acelei zile, prin serviciul Western Union, în trei rânduri, sumele de 5.000 de lei, 7.000 de lei, respectiv 3.000 de euro".
În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ioniţă Culache, acesta a avut-o complice pe Adriana Alina Radu, brăileanca arestată la jumătatea lunii martie pentru fapte asemănătoare. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, "în zilele de 9 şi 10 martie 2014, în timp ce se afla în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Culache Ioniţă a sunat părţile civile M. M. şi Ş. E., ambele domiciliate în municipiul Brăila, pe care le-a indus în eroare, determinându-le să remită, prima sumele de 9.000 de lei şi 3.000 de euro, iar cea de-a doua suma de 17.500 lei".
Anchetatorii precizează că pentru a intra în posesia banilor, Culache a apelat la prietena sa Adriana Alina Radu. Tânăra de 21 de ani s-a deplasat, conform indicaţiilor primite, în locurile de întâlnire stabilite, respectiv Parcul Monument şi Grădina Publică. Acolo, Adriana le-a supravegheat pe cele două brăilence înşelate şi, după plecarea acestora, a ridicat din două pubele de gunoi amplasate în loc public sumele de bani pomenite mai sus. Până la ora actuală, poliţiştii care se ocupă de caz au reuşit să recupereze doar o parte din prejudiciul cauzat de răufăcători victimelor.
La jumătatea lunii martie, Adriana Alina Radu a fost arestată preventiv pentru complicitate la înşelăciune, după ce, la indicaţiile lui Victor Aurelian Bucşă, s-a deplasat în Parcul Monument şi Grădina Mare şi a pus mâna pe suma totală de 40.000 de lei. Banii fuseseră puşi efectiv la gunoi, în două pubele, de două brăilence în vârstă, pe care Bucşă le sunase pe telefonul fix, ca să le anunţe că fiica, respectiv nepotul au fost implicaţi într-un grav accident rutier. Afectate de cumplita veste, victimele nu au mai verificat cele spuse de Bucşă, preferând să urmeze instrucţiunile infractorilor şi să arunce bani "la gunoi", convinse fiind că astfel îşi vor ajuta rudele.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro