Mergi la conţinutul principal

Încă patru centre de vaccinare se vor deschide la Brăila

* unul va fi la Școala Nedelcu Chercea, unul la Liceul Edmond Nicolau, unul într-un spațiu pus la dispoziție de Șantierul Naval Vard, plus încă unul în incinta Brăila Mall * tot mai mulți brăileni vor să se vaccineze, iar asta a dus la aglomerații în cele două centre care funcționează la ora actuală, la Liceul Anghel Saligny și în parcarea Brăila Mall

 

În ultimele zile, centrele de vaccinare din Brăila au fost mai aglomerate ca niciodată, iar asta s-a văzut și în stradă, unde oamenii au așteptat la cozi întinse pe zeci de metri. În ciuda numărului mic de centre de vaccinare din Brăila, în ultima săptămână adresabilitatea la inoculare a crescut și de zece ori față de începutul lunii septembrie, de exemplu, când abia dacă se vaccinau 100 de persoane pe zi.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, în weekend s-au vaccinat la Brăila 2.671 de persoane, respectiv 1367 sâmbătă și restul duminică, 24 octombrie. Cea mai mare  adresabilitate a fost la centrul de vaccinare de tip drive-thru din parcarea mall, unde au fost inoculați duminică 729 de brăileni, dar aglomerat a fost și la centrul de vaccinare de la Liceul Anghel Saligny, unde s-au vaccinat duminică 575 de persoane. Ca noutate, și unii medici de familie din Brăila au continuat vaccinarea și în weekend, sâmbătă fiind inoculate în cabinetele medicilor 134 de persoane, majoritatea venind pentru prima dată la vaccinul împotriva Covid-19.

În ceea ce privește numărul centrelor de vaccinare din Brăila, potrivit prefectului, la sfârșitul acestei săptămâni se vor mai deschide în municipiu încă 4 locații pentru vaccinarea populației. ”Cele  două  centre de vaccinare de la Școala Nedelcu Chercea și de la sala de sport a Liceului Edmond Nicolau se vor deschide după ce Consiliul Local Municipal va aproba acest lucru prin Hotărâre în ședința ordinară de vineri, 29 octombrie. De asemenea, și SC Vard a pus la dispoziție un spațiu în zona Șantierului Naval unde mâine (n.r. – azi, 26 octombrie a.c.) la ora 9.00, vom merge cu DSP și cu Primăria Brăila și dacă totul este în regulă o să-i  dăm drumul joi dimineață. Totodată, săptămâna aceasta, vrem să încercăm să dăm drumul și în interior la Carrefour și să păstrăm și afară. Să vedem cum ne descurcăm cu medicii. Aici este problema cea mai gravă! Lipsa personalului”, a declarat pentru ”Obiectiv”, prefectul interimar al Instituției Prefectului-Județul Brăila, Nicolae Nițescu.

Conform datelor centralizate puse la dispoziție de ISU Brăila, în județul nostru s-au vaccinat până acum 118.845 de persoane, din care 64.563 au și doza a doua, iar 6.837 au și doza booster.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu