Mergi la conţinutul principal

Încă o surpriză în cadrul expoziţiei «Lada de zestre»: «Instalaţie de artă», marca Leonard Zărnescu

Proiectul "Lada de zestre", o expoziţie inedită de artă contemporană, tradiţii şi obiceiuri, ce îşi propune să remodeleze identitatea trecutului într-o manieră modernă, se anunţă un eveniment tot mai interesant. Potrivit unui comunicat de presă emis ieri de organizatori, evenimentul cultural - ce va avea loc pe 2 octombrie, ora 17:00, la Brăila, în clădirea expoziţională de pe strada Ana Aslan, nr. 27-29 - se va desfăşura într-un cadru extrem de bine gândit. Expoziţia este construită pe îmbinarea a trei forme de exprimare artistică: fotografia, portul şi muzica, ce remodelează trecutul într-o formă avangardistă. Liantul dintre acestea, care va spune povestea lor şi va face un întreg din ele, va fi o instalaţie de artă şi sunet - o formă modernă şi revoluţionară de expunere. Instalaţia, realizată de artistul Leonard Zărnescu, este un simbol complex.

Designerul Leonard Zărnescu, absolvent al Liceului "Hariclea Darclée"

Mereu în cautarea noului, lipsit de prejudecăţile societăţii contemporane, artistul Leonard Zărnescu reuşeşte să penetreze dincolo de faţadele fiziculului, materialului şi să dea naştere, prin lucrările sale, unei lumi pline de misticism. Astfel, pentru expoziţia din 2 octombrie, din Brăila, Leonard Zărnescu a pregătit o instalaţie de artă pe tema tradiţiilor. "Pentru mine, tradiţiile înseamnă acel drum mistic care te întoarce către origini, drumul din prezent spre clipa zero, clipa neştiută de nimeni". În conceptualizarea ideii de tradiţie, artistul se foloseşte de simboluri precum timpul, pământul, oglinda, creând astfel un spaţiu dedicat meditaţiei. "Vreau să invit privitorul într-un loc unde nu se poate vedea fizic, ci se poate descoperi pe sine", a declarat Zărnescu. În prezent, acesta locuieşte şi lucrează în Bucureşti ca designer grafic pentru Lisseau. A studiat arhitectura la VIA University College, Horsens din Danemarca şi este absolvent al Liceului de Artă "Hariclea Darclée" din Brăila. Începând cu 2012, Leonard a avut o serie de expoziţii personale şi de grup, atât în România cât şi în Danemarca.
Expoziţia "Lada de zestre" este organizată de Asociaţia "Cooltura" şi finanţată de Consiliul Judeţean.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro