Mergi la conţinutul principal

UPDATE: ”Atacul de la Music Pub”. Vasile Tătaru, cel care l-a găzduit pe Dasaev după ce i-a înjunghiat pe baschetbaliști, a fost adus la audieri

UPDATE: Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Vasile Tătaru.

 

UPDATE: În urmă cu puțin timp, Vasile Tătaru, focșăneanul care l-a găzduit pe Dasaev după ce i-a înjunghiat pe baschetbaliștii americani, a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pentru audieri. Vom reveni.

 

STIRE INITIALA. Încă o reținere în ”Atacul de la Music Pub”: focșăneanul care l-a găzduit pe Dasaev după ce i-a înjunghiat pe baschetbaliștii americani

* astăzi, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a lui Tătaru Vasile, din Focșani, acuzat de favorizarea infractorului * după atacul violent din Music Pub, vrânceanul l-a găzduit pe Dasaev la locuința sa, ba chiar l-a adus apoi la Brăila pentru a se preda * în presa vrânceană apare o prezentare a lui Tătaru Vasile, acesta fiind acuzat în trecut de contrabanda cu țigări și ultraj * el a ajuns acum în Arestul IPJ Brăila

 

 

Dosarul ”Atac la Music Pub”. Un alt bărbat a ajuns în atenția procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, fiind vorba despre Tătaru Vasile, din județul Vrancea. Acesta este acuzat că l-ar fi găzduit pe Gabriel Daniel Husein, zis Dasaev, după atacul violent. Astăzi, față de Tătaru s-a dispus reținerea pe ordonanță pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de favorizarea infractorului. Bărbatul, care este din Focșani, a fost dus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. Potrivit procurorului, Tătaru Vasile l-a ținut la propriul domiciliu pe Dasaev, în duminica de după atacul din club, deși știa că fapta comisă de acesta este una extrem de gravă. În plus, vrânceanul s-ar fi implicat activ în găsirea unor martori mincinoși, care să îl scoată nevinovat pe Dasaev, însă nu ar fi reușit să își ducă acest plan la bun sfârșit. Anchetatorii au mai stabilit că Tătaru Vasile l-a adus pe Dasaev cu autoturismul la Brăila, în ziua de 17 septembrie, când acesta a decis să  se predea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Întregul plan pus la cale de bărbatul din Focșani, care a sărit în ajutorul lui Dasaev,  a fost scos la iveală de anchetatori. Acum acesta își petrece noaptea în spatele gratiilor, procurorul urmând  să decidă apoi măsura pe care o va dispune față de cel acuzat.

În presa vrânceană apar câteva articole despre Tătaru Vasile, acesta fiind acuzat în trecut de contrabandă cu țigări și ultraj. Vasile Tătaru este prezentat ca fiind fost preşedinte al echipei de fotbal ”Unirea” Focşani, în 2014 el fiind prins de jandarmi în timp ce încerca să plaseze pentru comercializare mai multe pachete de ţigări netimbrate, din portbagajul unui autoturism. Vasile Tătaru devenise agresiv şi adresa injurii şi ameninţări jandarmilor, el fiind acuzat și de ultraj.

Reamintim că Dasaev a ajuns în spatele gratiilor, după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi baschetbaliști ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan, din motive care nu sunt încă foarte clare. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev a fost arestat pentru tentativă de omor. În faţa procurorului a mai ajuns o altă persoană, fiind vorba despre agentul de securitate Nicuşor F., angajat al firmei de pază “Şorecar”, care s-a aflat în noaptea de 15 septembrie la terasă. Procurorii l-au acuzat de mărturie mincinoasă, iar judecătorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, asta întâmplându-se pe 29 septembrie.

Ancheta și audierile în acest dosar continuă, existând posibilitarea să mai fie găsite și alte persoane vinovate de comiterea unor fapte penale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro