Mergi la conţinutul principal

Încă o noapte de bombardamente. Zeci de raiduri israeliene în Fâșia Gaza

* armata israeliană a lansat zeci de rachete asupra Fâșiei Gaza, în noaptea de duminică spre luni * un comunicat precizează că forțele aeriene au lovit țințe teroriste, după ce două localități israeliene au fost lovite de rachete venite dinspre Gaza

 

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, faptul că ofensiva împotriva grupării Hamas va mai continua. De la începerea ostilităților, în 10 mai, au fost uciși 197 de palestinieni, dintre care cel puțin 58 erau copii. Peste 1.200 au fost răniți.

De cealaltă parte, Israelul a înregistrat 10 morți, inclusiv un copil, și aproape 300 de răniți. 

"Mi-am purtat băiețelul în brațe. Îmi spunea întruna că nu vrea să moară, e un copil mic. Îmi spunea mereu că nu vrea să moară, eu ce să-i spun? Nu există siguranță în orașul ăsta", spune disperată o mamă.

Gilad Erdan, ambasadorul israelian la ONU: "Hamas atacă civilii, Israelul îi țintește pe teroriști. Israelul depune toate eforturile ca să evite victime civile, Hamas face tot posibilul să ucidă cât mai mulți civili. Israelul vede o tragedie în fiecare victimă din rândul civililor. Hamas vede în fiecare civil israelian mort o victorie în campania sa jihadistă".

Riyad al-Malki, ministrul de Externe palestinian: "(Israelul, n.red.) este o putere ocupantă, colonială. Orice evaluare a situației care nu ține cont de acest fapt fundamental este părtinitoare. Nu suntem doi vecini care trăiesc în pace. Israelul este hoțul înarmat care a pătruns în casa noastră și ne terorizează familia. Ne distruge casele și îi subjugă pe oameni, generație după generație".

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: "Campania noastră împotriva organizațiilor teroriste continuă cu toată forța, îi facem pe cei din Hamas să plătească un preț foarte mare pentru agresiunea lor intolerabilă. Vom acționa atât timp cât va fi necesar pentru a restabili calmul și liniștea pentru voi, cetățenii Israelului. Va dura ceva timp".

ONU a avertizat cu privire la lipsa de combustibil în Gaza, care ar putea duce la blocarea spitalelor. Lynn Hastings, coordonator ONU pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, a declarat pentru BBC că a făcut apel la autoritățile israeliene pentru a permite ONU să aducă combustibil și provizii, dar i s-a spus că nu este sigur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro