Mergi la conţinutul principal

Încă o echipă din provincie s-a supărat pe arbitrii bucureşteni

Clubul Pandurii Târgu Jiu solicită CCA să nu mai delege arbitri din Bucureşti la meciurile cu formaţiile din Capitală, după ce s-a considerat dezavantajat de brigada de la finala Cupei Ligii, pierdută, cu scorul de 0-3, în faţa Stelei.
„Pe viitor, clubul Pandurii Târgu Jiu va solicita Comisiei Centrale de Arbitri ca, la meciurile împotriva echipelor bucureştene, să nu mai fie arbitraţi de arbitri din Bucureşti (contra Stelei în finala Cupei Ligii, ambii arbitri asistenţi, Mircea Grigoriu şi Adrian Ghinguleac, precum şi adiţionalii Andrei Chivulete şi Marcel Bîrsan, au fost din Bucureşti)", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grojenilor.
Clubul din Târgu Jiu îi reproşează brigăzii de arbitri faza din minutul 2 al meciului de miercuri, în care asistentul Mircea Grigoriu nu a semnalizat un ofsaid la stelistul Alexandru Chipciu.
„Deciziile luate de brigada de arbitri ce a oficiat la finala Cupei Ligii Adeplast, Steaua - Pandurii, au influenţat rezultatul final. În minutul 2, a fost mai întâi ofsaid la Chipciu, un ofsaid elementar nesemnalizat de asistentul FIFA Mircea Grigoriu, pentru ca în aceeaşi fază Breeveld să şuteze în pământ, iar arbitrul Adrian Comănescu să dicteze penalti. Comănescu n-a arătat penalti în primă fază, ci ofsaid în ultima parte a fazei după şutul lui Breeveld, iar apoi a revenit, probabil după o consultare cu arbitrul adiţional Andrei Chivulete, şi a dictat lovitură de pedeapsă. Nu acuzăm de rea voinţă, dar cu greu pot fi acceptate două astfel de erori uriaşe în aceeaşi fază. Ca urmare a acestor greşeli, Pandurii Târgu Jiu a început practic jocul de la 0-1. Tot planul tactic gândit de staful tehnic şi gata să fie pus în practică de jucători a fost dat peste cap de erorile comise de arbitri", notează sursa citată.
Gruparea gorjeană menţionează că nu înţelege delegarea arbitrului Adrian Comănescu la un asemenea meci important, după ce el a dezavantajat echipa Pandurii şi la o altă partidă. „Ne este greu să înţelegem cum la o finală de Cupă a Ligii a fost desemnat de CCA să arbitreze un central fără ecuson FIFA! Greu de înţeles delegarea lui Comănescu şi din alt punct de vedere, acesta fiind arbitrul care ne-a condus la partida de la Chiajna din urmă cu numai 3 săptămâni, partidă în care, alături de asistentul Ciprian Danşa, a luat o serie de decizii ce au defavorizat echipa noastră în timpul jocului. Ne pare rău pentru fanii noştri, pentru jucători, pentru spectacolul finalei că rezultatul şi desfăşurarea jocului au fost influenţate de brigada condusă de Adrian Comănescu", se mai arată în comunicat.
Echipa Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Ligii Adeplast, după ce a învins, miercuri, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia Pandurii Târgu Jiu, în finala competiţiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro