Mergi la conţinutul principal

Încă o «injecție» cu sute de mii de lei din partea Primăriei în bugetul Grădinii ZOO

* consilierii municipali au aprobat în cadrul ședinței ordinare a CLM Brăila din 30 septembrie, subvenționarea activității Grădinii Zoologice pe anul 2021 * este vorba despre 700.000 lei, în ciuda faptului că de la nivelul conducerii SC APT Brăila s-a solicitat o sumă mai mare * sprijinul financiar al Primăriei vine pe fundalul pierderilor înregistrate la ZOO din ianuarie până în august

 

Membrii Consiliului Local Municipal Brăila au luat decizia de a mai pompa încă o dată bani în bugetul SC Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) SA pentru exploatarea Grădinii Zoologice. Pe scurt, în ședința ordinară din 30 septembrie, aleșii au dat undă verde pentru subvenționarea activității Grădinii Zoo cu 700.000 lei, pe 2021. Suma este prevăzută în bugetul local, la capitolul ”Servicii dezvoltare publică”, titlul ”Alte subvenții”. Sprijinul financiar din partea Primăriei vine pe fundalul pierderilor înregistrate la ZOO din ianuarie până în august. De altfel, conducerea SC APT a solicitat o sumă chiar mai mare decât cea alocată: peste 800.000 lei.

”Pentru asigurarea unui standard minim de calitate a activității desfășurate în sectorul de agrement din Parcul Zoologic Brăila, cât și a unui echilibru cost/beneficiu. Și pentru asigurarea continuității activității din cadrul entității publice, se impune ca pentru anul în curs (2021) sectorul de agrement să beneficieze de subvenție în sumă de 870.000 lei, pentru acoperirea deficitului rezultat ca diferență între veniturile și cheltuielile de exploatare”, se precizează într-un raport explicativ transmis, pe 16 septembrie, de conducerea APT către Primăria Municipiului Brăila.

Pentru o mai bună înțelegere a situației cu care se confruntă, SC APT SA a transmis municipalității un tabel privind situația economică de la Parcul ZOO, rezultată în urma execuției bugetului de venituri și cheltuieli în perioada ianuarie-august 2021. Astfel, Grădina Zoologică Brăila a avut venituri încasate de 281.503,42 lei în această perioadă și cheltuieli de 894.112,87 lei. De unde reiese o pierdere de 612.609,45 lei. Totul la un număr mediu de 18 salariați, susține conducerea APT.

”În concluzie, având în vedere baza legală care reglementează finanțarea acestei activități, realitatea economică deficitară a punctului de lucru Grădina Zoologică, argumentația potrivit căreia «Serviciile de administrare ale domeniului public și privat sunt destinate satisfacerii unor nevoi ale comunităților locale și au ca scop ridicarea gradului de civilizație și confort», solicităm sprijinul autorității deliberative a unității administrativ-teritoriale, respectiv Consiliul Local Municipal, pentru subvenționarea activității de exploatare a punctului de lucru Grădina Zoologică. Această solicitare ne va permite pe de-o parte, desfășurarea activității curente în condiții optime, dar și finalizarea obiectivelor propuse. Este impetuos necesar sprijinul autorității deliberative a unității administrativ-teritoriale, respectiv al Consiliulul Local al Municipiului Brăila, pentru a putea dezvolta și pune în aplicare proiecte cu un impact pozitiv asupra Municipiului Brăila”, se mai arată în documentul semnat de directorul general al APT, Meluța Drăguț.

Proiectul a fost aprobat fără niciun fel de discuții, cu 20 voturi ”pentru” și 7 abțineri din partea consilierilor PNL Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro