Mergi la conţinutul principal

În weekend, se joacă ”Rapsodie în doi” și ”Bădăranii”

* ambele spectacole se vor juca la Sala Mare a Teatrului ”Maria Filotti”, iar bilete pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală, telefon 0239/613.969

 

Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila vă invită în acest weekend să vizionați două spectacole de excepție. Sâmbătă, 22 ianuarie, la Sala Mare, de la ora 18.00, este programată reprezentația spectacolului ”Rapsodie în doi”, o creație colectivă a trupei de actori coordonate regizoral și scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live de Cornel Cristei (pian) și actrița Wanessa Radu (voce). Scenografia este semnată de Carmen Rus și Mariana Bogdan. Spectacolul cuprinde un colaj din două texte scrise de Teodor Mazilu, dar care sunt dedicate aceleiași teme: ”Avatarul cuplului în zilele noastre”, a întâmplării între un el și o ea, fie din universul familial, fie în ipostază de îndrăgostiți, fie în ipostază de afaceriști. Primul text din acest generic este ”Frumos e în septembrie la Veneția” iar al doilea un colaj de cinci scene din faimoasa comedie a aceluiași autor, ”Proștii sub clar de lună”.

Distribuția în ordinea intrării în scenă: Liviu Pintileasa, Ramona Gîngă, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Corina Borș, Silviu Debu și Narcisa Novac.

Duminică, 23 ianuarie, la Sala Mare, de la ora 18.00, puteți vedea spectacolul “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, o comedie clasică în trei acte, un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

Spectacolul “Bădăranii” a fost pus prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, având o istorie remarcabilă în teatru dar și în cinematografie. Un text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfățișate de Goldoni direct, aspru, fără convenții stereotipe, fără improvizații cu alunecări în grotesc și vulgaritate, în care măștile și costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii.

În distribuția spectacolului îi veți regăsi pe actorii: Marcel Turcoianu (Lunardo), Cătălina Nedelea (Margarita), Ramona Gîngă (Lucietta), Zane Jarcu (Simon), Monica Ivașcu (Marina), Corina Georgiana Borș (Donafelice), Dan Moldoveanu (Canciano), Valentin Terente (Maurizio), Adrian Ștefan (Filippetto), Silviu Debu (Contele Riccardo). Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu. Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală - Petru Vutcărău, scenografia - Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, traducerea - Sică Alexandrescu, coregrafia - Gelu și Dana Baciu.

Bilete pentru cele două spectacole pot fi achiziționate prin intermediul site-ul www.blt.ro sau de la Agenția teatrală, telefon 0239/613.969.

Puteți fi la curent cu evenimentele și noutățile Teatrului ”Maria Filotti” prin intermediul site-ului www.tmf.ro, paginii de Facebook ”Teatrul Maria Filotti Brăila” și Instagram ”Teatrul Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro