"În România, lumea lucrează pe marginea legii" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"În România, lumea lucrează pe marginea legii"

Gheorghe Chiru, şeful filialei judeţene a Partidului Poporului Brăila, e de părere că în România ilegalitatea pare a fi starea oficială a naţiunii, "trend" de la care nici poliţia nu face rabat. În ceea ce priveşte tratamentul - alias cafteala - pe care şeful Jandameriei, Vasile Silion, l-a aplicat, în urmă cu aproape două săptămâni, celor patru motociclişti gălăţeni, Chiru consideră că reprezintă o situaţie jenantă, atât pentru Silion, cât şi pentru instituţia jandarmului.

"În România, lumea lucrează pe marginea legii. Inclusiv poliţiştii au demonstrat că sunt în stare să nu respecte legea (...) La Brăila, situaţia cu şeful Jandarmeriei e o situaţie tare jenantă, în condiţiile în care Brăila suferă pe partea ordinii. Din păcate, acesta s-a manifestat la fel ca şi cei pe care noi îi dezaprobăm", a declarat Gheorghe Chiru, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă a PP Brăila.

Tot pe marginea aceluiaşi subiect a făcut un comentariu şi secretarul general al PP Brăila, Adrian Zamfirache. Din perspectiva lui, şeful Jandarmeriei s-a comportat ca un membru al unui bande de cartier, două fiind lucrurile care îl incriminează moral pe Silion în altercaţia cu bikerii gălăţeni: 1. faptul că a folosit un spray paralizant; 2. faptul că a apelat la Cornel Muşat, patronul firmei "Service Guard". "Două lucruri îl incriminează moral, dincolo de cercetarea pe care alţii sunt îndriguiţi să o facă, şi anume, unu, că a folosit acel spray, şi doi, că a acceptat ajutorul lui Muşat. Efectiv, s-a comportat ca un membru al unei bande de cartier", a precizat Zamfirache.

Poliţiştii români scârţâie la capitolul investigaţie

De asemenea, Adrian Zamfirache a adus şi-o critică felului în care poliţiştii înţeleg să-şi facă datoria, afirmând că purtătorii de epoleţi albaştri cam scârţâie la capitolul investigaţie. În plus, Zamfirache a explicat presei că, din punctul lui de vedere, înainte de-a protesta pentru salarii, ar trebui să militeze pentru dreptul lor de-a combate infracţiunea, aspect care, de multe ori, e trunchiat de interferenţele tentaculului politic.
"Nu numai ordinea publică, scandalurile sau mizeria de pe stradă sunt nişte elemente care fac obiectul activităţii poliţistului, ci şi munca de investigaţie. Eu îi înţeleg că n-au mijloace, este adevărat, dar ei, înainte de-a protesta pentru salarii şi pentru drepturi, trebuie să protesteze pentru dreptul lor de-a combate infractorul, de-a combate infracţiunea în societate, ceea ce nu fac decât mocnit! Vorbesc între ei şi se plâng. Dar în faţa şefilor lor nu pun astfel de probleme sau aruncă pisica către alte instituţii, fie procuratura, fie alte zone din magistratură, ceea ce nu e corect! Este o crimă pentru societate! Efectiv, noi, ca cetăţeni, nu avem cum să combatem fenomenul infracţional atunci când îl vedem", a conchis secretarul general al PP Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro