Mergi la conţinutul principal

În premieră la Brăila, Festivalul naţional de teatru pentru copii

Veşti bune pentru micuţii brăileni! Oraşul Brăila va fi gazda Festivalului naţional de teatru pentru copii, un eveniment organizat în premieră la Brăila. Astfel, pe amatorii de teatru îi aşteaptă un maraton de spectacole în aer liber, cu zeci de reprezentaţii puse în scenă de actori veniţi din toate colţurile ţării. Evenimentul face parte din programul manifestărilor Zilelor Municipiului Brăila şi este organizat de Teatrul "Cărăbuş" cu sprijinul autorităţilor locale.
"Cum mi-a venit ideea? Prima chestie care mi-e venit în gând a fost să facem un spectacol de teatru pe vas. Ar fi fost interesant, numai că problema era spaţiul. Trebuia să luăm cu noi un număr limitat de copii şi mai era şi siguranţa. Ne-am gândit în cele din urmă să organizăm spectacole în aer liber, unde pot veni mult mai mulţi copii", a explicat actorul Florin Chirpac, directorului Teatrului de Păpuşi "Cărăbuş" din Brăila.
Festivalul va debuta miercuri, 13 august, de la ora 17.30, în Parcul Monument cu "Poveştiri de buzunar", un spectacol pus în scenă de Teatrul "Vasilache" din Botoşani şi va continua în Grădina Publică, de la ora 19.00, cu piesa "Răţuşca cea urâtă" jucată de actorii Teatrului "Arlechino" din Braşov. Copiii care nu avut ocazia să-i vadă pe actorii Teatrului "Vasilache" din Botoşani mai au o şansă
joi, 14 august, de la ora 18.30, în Lacu Sărat.

De două ori "Fata babei şi fata moşneagului"

Tot joi, la ora 16.00, în Parcul Monument, Cercul de Teatru de Păpuşi "Matrioski" Brăila va pune în scenă "De-a scufiţa roşie", iar de la ora 17.00, actorii Teatrului de Păpuşi "Cărăbuş" din Brăila vor interpreta "Cei trei purceluşi". În Grădina Publică, de la ora 18.15, micuţii brăileni vor putea participa la "Fata babei şi fata moşneagului", un spectacol pus în scenă deTeatrul de Animaţie "Bacovia" din Bacău. Aceeaşi piesă va putea fi urmărită şi vineri, 15 august, la ora 18.00, în Lacu Sărat.
Acţiunile culturale vor continua în Parcul Monument, de la ora 19.00, cu Teatrul de Copii "Ciufulici" din Ploieşti, care a pregătit piesa "Cântăreţii din Bremen". Maratonul de spectacole va continua cu Şcoala primară "Dr. Luca" şi actorii Teatrului de Păpuşi "Cărăbuş" Brăila, care au programat de la ora 17.00, în Piaţa Poligon (în curtea Grădiniţei, nr.9) jocuri pentru copii. În Grădina Publică, începând cu ora 18.00, Teatrul "Căluţul de mare" din Constanţa va pune în scenă "Povestea porcului", reprezentanţie care va avea loc şi sâmbătă, 16 august, în Lacu Sărat, de la ora 18.00.
Ca în fiecare an, nici Parcul Zoo nu este vitregit de spectacole, astfel că, pe 16 august, de la ora 11.30, actorii Teatrului "Aşchiuţă" din Piteşti vor juca "Scufiţa Roşie" iar de la ora 18.00, Teatrul de Copii "Ciufulici" din Ploieşti vor pregăti pentru copii "Cântăreţii din Bremen".

Poveşti în timpul plimbărilor cu tramvaiul de epocă

În aceeaşi zi, în Parcul Monument, începând cu 12.30, micuţii sunt invitaţi de către Liceul de Artă "Hariclea Darclee", la reprezentaţia "Din lumea poveştilor". Spectacolele vor continua în acelaşi spaţiu, de la ora 18.00, cu "Probleme universale", un moment susţinut de Teatrul de Improvizaţie şi "Artevent", iar începând cu ora 18.45, copiii vor putea urmări din nou "Scufiţa roşie", piesă interpretată de actorii din Piteşti.
În aceeaşi zi, în Piaţa Poligon, de la ora 10.00, prichindeii brăileni vor lua lecţii de mânuire a păpuşilor iar de la 11.30 vor putea urmări spectacolele "Iezii, lupii, purceluşii şi Scufiţa Karatistă" şi "Frumoasa din pădurea adormită".
Tot sâmbătă, 16 august, în Grădina Publică este programat de la ora 11.30 spectacolul "Bagheta Magică" - marca Teatrul "Maria Filotti", iar de la 18.00 copiii sunt invitaţi la "Frumoasa din pădurea adormită", susţinut de elevii clasei de actori a Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila. Şi asta nu e tot.
Actorii brăileni invită micuţii la o plimbare cu celebrul tramvai de epocă, care, pe 16 august, la ora 16.00, va pleca din depoul Vidin şi pe 17 august, de la ora 18.00. Aici se vor spune poveşti şi va avea loc şi lansarea cărţilor "Ardei iuţi" şi "Pisica cu papion" ale scriitoarei brăilene Doina Popescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro