În numele sportului, Popa vrea pace cu Dragomir și Chiriac | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

În numele sportului, Popa vrea pace cu Dragomir și Chiriac

• în cadrul unei conferințe de presă recente președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a lansat o invitație către liderii PSD de pe plan local, primarul Marian Dragomir și președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, să renunțe cu toții la orgolii și să conlucreze pentru realizarea unui stadion municipal nou • acesta a dat drept exemple pozitive câteva comune conduse de primari PNL, care au reușit să obțină finanțare pentru realizarea unor săli de sport moderne în județul nostru • la același eveniment a participat și liberalul Dan Căpățînă, antrenorul Clubului Sportiv Urban Warrior Gym, care a vorbit despre importanța implicării mai active a autorităților brăilene în sprijinirea sportului și promovarea educației fizice în rândul tinerilor

 

Liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a venit cu o propunere interesantă la adresa șefilor de pe plan local ai PSD, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac și primarul Marian Dragomir. Popa susține că este dispus să colaboreze cu aceștia pentru realizarea unui obiectiv concret: un stadion municipal nou. Deputatul a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe de presă recente, în contextul în care s-a discutat despre sport în general și dezamăgirea liberalilor brăileni privind implicarea insuficientă, din punctul lor de vedere, a autorităților pentru promovarea educației fizice în rândul tinerilor.

Popa i-a invitat public pe Dragomir și pe Chiriac să își dea mâna, să uite de orgolii personale și să încerce să construiască un nou stadion în Brăila. Acesta a afirmat că nu crede că Municipalul mai are vreo șansă să fie reabilitat, astfel că în opinia sa, actualul stadion ar trebui dărâmat și ridicat unul nou, preferabil în aceeași locație. Liberalul și-a arătat deschiderea să facă lobby la București pentru acest deziderat. De altfel, Popa a spus și că nu l-ar deranja nici posibila variantă ca stadionul nou să fie construit într-o altă locație, așa cum se aude că ar cam dori PSD-iștii (în spatele APAN).

”Îl invit public pe domnul primar Marian Dragomir și pe domnul președinte Francisk Chiriac, să ne dăm mâna. Să uităm de ambițiile personale și să încercăm să construim un nou stadion la Brăila. Vreau să vă anunț pe această cale că, astăzi, în județul Brăila, trei primării care sunt liberale – nu știu dacă este vreuna și din partea PSD -, au primit adrese prin care au fost informate că au fost aprobate trei noi săli de sport. Una în comuna Berteștii de jos, una în Zăvoaia și alta în comuna Cireșu. Sunt săli noi, moderne care vor ajuta tinerii din localitățile de acolo să se dezvolte pe partea sportivă. Cred că putem face mai multe. Cum se pot mișca lucrurile în județ, în comunele liberale, cred că putem schimba ceva pe partea de sport și în Municipiul Brăila. Cred că dacă am uita de ambițiile personale și am încerca să ne dăm mâna, cu siguranță am reuși să construim sau cel puțin să aprobăm până în 2024 un nou stadion în Brăila. Eu sunt deschis public. Îi anunț pe cei doi președinți de la PSD că sprijinul meu îl au, dar numai să și-l dorească. Aș vrea să construim acest stadion. Cu toate că apoi și-l vor asuma ei, că așa lucrează. Dar eu pentru binele brăilenilor sunt deschis să fac lobby și să reușim să implementăm un proiect de mare amploare în Brăila. Au toată deschiderea mea!”, a declarat Popa.

Liderul PNL Brăila a punctat că a făcut recent o vizită la Stadionul Municipal și a ajuns la concluzia că este total distrus și cu slabe șanse de a mai fi reabilitat păstrându-se actuala structură.

”Nu se mai poate reconstrui ceva acolo! Trebuie dărâmat și de la zero construit un stadion nou, adaptat situațiilor din 2023. Stadionul pe care îl avem noi astăzi este o ruină. Au început să crească pomi în tribună. Nu există așa ceva! Sunt proiecte. Mă uitam că sunt comune care au 10 – 15.000 de locuitori, comunele care sunt mai mari din România au reușit prin Compania Națională de Investiții (CNI) să aprobe și să implementeze proiecte tip pentru stadioane, de 5.000, 7.000 de locuri”, a mai adăugat sursa citată.

 

Popa, încântat că primarii PNL doresc baze sportive noi

Făcând o comparație cu municipiul, Alexandru Popa a ținut să laude câteva comune din județul Brăila conduse de primari PNL, care s-au implicat în a realiza noi baze sportive sau săli de sport. Deputatul s-a arătat ferm convins că astfel de investiții pot fi realizate și în municipiu la un cu totul alt nivel, dacă ar exista voință.

”Avem un exemplu foarte bun și în județul Brăila, dacă ne uităm în comuna Chiscani. Singura bază sportivă construită după Revoluție va fi realizată de domnul primar liberal Costică Cojea. Și la acel proiect am lucrat împreună, chiar dinainte să știe cineva că el va fi în rândurile noastre. La cele trei comune, finațarea este prin CNI. Au avut depuse proiecte pentru săli de sport tip. Sunt trei feluri: tip școlar (tip C), tip B și tip A. în comuna Zăvoaia va fi o sală de sport tip C, deci școlară. În comunele Bertești și Cireșu vor fi săli de sport tip B. Cu 102 locuri în tribune. Aceasta este diferența dintre ele. Dimensiunile sunt aceleași, dar tipul B față de C are aceste locuri în tribune. Sunt primele astfel de proiecte aprobate de primari liberali de la Revoluție și până acum, pe partea de sport și pe săli de sport. Pot spune că e o mică victorie a noastră!”, a mai precizat președintele PNL Brăila.

 

Mai multă implicare a autorităților

La aceeași conferință de presă a luat parte și antrenorul de kickbox, Dan Căpățână (din partea Clubului Sportiv Urban Warrior Gym), care a luat decizia de a intra în PNL Brăila. Acesta a profitat de moment pentru a atrage atenția asupra faptului că a reușit să organizeze, sâmbăta trecută, Campionatul Național de Kickboxing în Brăila, la Sala Carantina. Totuși, și-a manifestat nemulțumirea privind modul în care autoritățile brăilene au ales să se implice în sprijinirea și promovarea sportului în ultimii ani.

”Ce pot să vă spun? La nivel local Brăila chiar are nevoie de astfel de evenimente (n.r. – campionatul de kickbox). Cred că aș putea da o groază de argumente aici. Suntem în 2023 și sedentarismul și obezitatea în rândul tinerilor și copiilor înregistrează cote alarmante. Toți acești tineri sunt cât mai mult tentați să aleagă ecranele digitale. Am putea face o promovare a unui stil de viață sănătos prin astfel de evenimente. Să îi încurajăm la activitate fizică, să îi încurajăm să facă mișcare și sport. Totodată la Brăila, prin participarea unor sportivi din țară și atâtor oameni, putem stimula oarecum antreprenorii de la nivel local. Mă refer la cazare, hoteluri, restaurante, locuri sau lucruri de interes pentru ei. Totodată putem promova Brăila ca obiectiv turistic. Avem obiective turistice locale ce pot fi vizitate de acești oameni. Eu iubesc Brăila și chiar îmi doresc să fie un oraș ca celelalte mari din această țară. Aici m-am născut, aici am crescut și nu îmi doresc decât ca viitoarea noastră generație de tineri să fie sănătoși, motivați și determinați în ceea ce vor să facă. Dar nu putem face toate aceste lucruri decât prin promovarea sănătății, educației, a sportului și a activității fizice, a familiei și a comunității locale în care trăim. Dacă vom reuși să facem toate astea, poate că tinerii noștri, după terminarea liceului, nu vor mai pleca la facultate iar apoi nu vor mai căuta cele mai dezvoltate orașe din țară sau nu vor mai alege drumul peste hotare”, a declarat Căpățînă.

Acesta a precizat că nu consideră suficient ajutorul masiv pe care autoritățile brăilene îl acordă unei singure echipe, ci în opinia sa ar trebui investit mai mult în sportul de mase. Căpățînă a atras atenția că de ani buni școlile și liceele au renunțat la competiții sportive, așa cum se întâmpla frecvent înainte, lucru pe care nu îl consideră normal.

”La nivel de municipiu autoritățile locale nu au susținut sportul. Financiar vorbind, nu au susținut sportul. A susține doar o echipă... și aici nu vreau să contest, felicitări! Dar a susține doar o echipă de handbal cu un buget extraordinar de mare și celelalte cluburi sportive de echipă, de genul fotbal, baschet, volei, să nu le ajutăm?! Sau sporturi individuale: kickbox, karate, tenis de masă?! Orice sport individual. Să nu le ajuți financiar?! Aici avem o problemă. Îmi place și îmi doresc ca Brăila să se dezvolte pe plan sportiv și să avem activități sportive. Aici nu mă refer doar la sportul de performanță. În sportul de performanță reușesc foarte puțini copii. Mă refer la sportul de masă și activitățile fizice pentru tineri și pentru copii. Nu mai vedem competiții la școli între clase, gimnaziu, liceu. Nu mai vedem activități sportive de genul concursurilor. Nu mai vedem așa ceva. În urmă cu câțiva ani se țineau. Acum nu sunt. Cu toate că există legi pentru lucrul ăsta și probabil că se fac doar pe hârtie. Erau campionate între școli. Erau campionate între licee. Erau competiții zonale. Acum nu mai sunt”, a conchis Căpățînă, dezamăgit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro