Mergi la conţinutul principal

În noaptea de duminică spre luni, mii de brăileni s-au închinat la Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni

* aglomeraţia mare i-a prins nepregătiţi pe jandarmi * deşi a doua zi mulţi mergeau la serviciu, mulţi brăileni au stat ore în şir ca să se închine la icoana făcătoare de minuni

 

În seara de duminică, 8 august, până târziu în noapte, mii de brăileni cu credinţa în inimi s-au aşezat la cozi uriaşe pentru a se închina la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam. Adusă pentru doar câteva ore la Brăila, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, sfânta icoană a atras mulţime de oameni depăşind cu mult aşteptările Jandarmeriei. Deşi trebuia să meargă la muncă a doua zi, mulţi brăileni au stat smeriţi, ore în şir, la cozile uriaşe formate în jurul Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail Şi Gavriil acolo unde a poposit Icoana Maicii Domnului. În tot acest timp, un sobor de preoţi a ridicat spre Cer rugăciuni pentru încetarea secetei ameninţătoare de foamete atât pentru oameni cât şi pentru animale, slujbele culminând cu Sfânta Liturghie. Din când în când se înteţea vântul spre bucuria celor înghesuiţi la cozi, la intrarea în Biserică, acolo unde riscai să fii strivit de marea de oameni. Înăuntru, totul redevenea linişte, credincioşii se închinau şi sărutau sfânta icoana după care un părinte îi miruia, iar altul le oferea fiecăruia câte o iconiţă cu Maica Domnului de la Mănăstirea Adam.

În zilele următoare, până pe data de 14 august, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului se va afla în pelerinaj cu opriri în satele din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti.

Pelerinajul se va încheia în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Adam, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian va săvârşi slujba Prohodului Maicii Domnului, în prezenţa unui mare sobor de clerici şi a numeroşi pelerini, veniţi an de an să mulţumească Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu pentru binefacerile primite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro