Mergi la conţinutul principal

În Insula Mare se irigă, restul judeţului rămâne expus secetei

În Insula Mare a Brăilei se irigă deja, de zece zile, însă pe terasa judeţului încă nu s-a început livrarea de apă. Situaţia este cauzată, în mare măsură, de blocajul instituit de "Electrica", prin scoaterea de sub tensiune a staţiilor de pompare, pe motiv că există restanţe mari de recuperat de la agricultori pentru energia consumată în timpul irigaţiilor de anul trecut. Reamintim că organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii contestă cu vehemenţă poziţia de forţă adoptată de "Electrica", spunând că banii trebuie plătiţi de la bugetul de stat, fiindcă Guvernul a anunţat, în 2008, că subvenţionează integral irigaţiile.

ANIF aşteaptă lămurirea diferendului dintre "Electrica" şi OUAI-urile brăilene, sperând că, după rezolvarea situaţiei, va primi cât mai multe solicitări din partea agricultorilor. "Facem precizarea, pentru cei care au contracte la irigaţii, că livrarea apei se face numai pe bază de comandă fermă emisă cu 7 zile înainte, la ANIF. Perioada este necesară pentru verificări şi măsurători la aparatura de comandă a agregatelor de pompare, pentru umplerea cu apă a reţelei de canale, curăţarea corpurilor plutitoare şi efectuarea de manevre la stăvilare. Suprafaţa pentru care se emit comenzile, la o dată unitar stabilită de agricultori, trebuie să fie de 20% din suprafaţa amenajării, în caz contrar pomparea apei nemaifiind economică. Atenţionăm agricultorii care mai au restanţe de plată la ANIF că, în conformitate cu prevederile Legii 138/2004, livrarea apei în anul în curs este posibilă numai după ce au fost achitate restanţele din anul precedent", ne-a declarat Dan Ionel, directorul ANIF Brăila. Potrivit acestuia, nu trebuie să neglijeze necesitatea efectuării irigaţiilor, fiindcă 2009 se anunţă a fi un an secetos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro