Mergi la conţinutul principal

În ce condiții l-au eliberat judecătorii Tribunalului Brăila pe fiul interlopului Corbu

* ieri, magistrații au admis contestația inculpatului Corbu Belgian și au respins propunerea de arestare, acesta fiind eliberat și pus sub controlul judiciar pentru 60 de zile * Corbu nu are voie să plece din țară, are interzisă deplasarea în incita Stației Peco OMV de pe Șos. Buzăului ori în incinta Vulcanizării de la intersecția Str. Simion Bărnuțiu cu Șoseaua de Centură * în plus, nu are voie să participe la adunări publice, să conducă autovehicule sau să dețină arme * celălalt inculpat rămâne la arest

 

Decizia magistraților Tribunalului Brăila în dosarul «Scandal la OMV». După cum v-am informat în ediția online, unul dintre inculpații arestați, respectiv Corbu Belgian, fiul interlopului Stănel Corbu, a scăpat de arest, el fiind cercetat sub control  judiciar. În schimb, celălalt inculpat arestat, Olaru Marian, rămâne în continuare în spatele gratiilor, contestația acestuia fiind respinsă.

În ce condiții a fost eliberat Corbu Belgian se arată în soluția postată pe site-ul instanței superioare. Prezentăm în continuare soluția pronunțată la Tribunalul Brăila în data de 2 septembrie. “Admite contestația formulată de inculpatul Corbu Belgian. Desființează în parte încheierea de ședință contestată, numai în privința inculpatului Corbu Belgian și în rejudecare: respinge ca nefondată propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de inculpat. Ia față de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data de 02.09.2021 până la 31.10.2021, inclusiv. Impune inculpatului să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Brăila, conform programului de supraveghere. Impune inculpatului Corbu Belgian să respecte următoarele obligații: să nu depășească limita teritorială a României; să nu se deplaseze în incita Stației Peco OMV, șos. Buzăului, ori în incinta Vulcanizării situată la intersecția str. Simion Bărnuțiu, cu șos. de Centură a Brăilei; să nu se apropie de inculpați ori de membri familiilor acestora, de persoanele vătămate; să nu participe la adunări publice ori la manifestări sportive; să nu conducă autovehicule; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Corbu Belgian”.

În schimb, instanța a respins ca nefondată contestația formulată de inculpatul-contestator Olaru Marian, astfel se menține ca fiind legală și temeinică încheierea de ședință contestată în privința acestui inculpat.

În urmă cu o săptămână, mai exact vineri, 27 august, în jurul prânzului, două grupuri rivale, unul format din membri ai familiei Corbu, s-au încăierat în stradă și s-au lovit reciproc cu arme albe, în zona benzinăriei OMV de pe Șoseaua Buzăului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro