Mergi la conţinutul principal

Împăratul Traian şi mojicul Bunea Stancu

Cel puţin nu în sens civic. Şi pe undeva e logic să fie aşa, căci oamenii nu se mai pot schimba după o anumită vârstă (unii zic că după 35 de ani), adică ăla care e neam prost în tinereţe, neam prost va fi şi la bătrâneţe. Vă daţi seama, Bunea Stancu, care acum are 62 de ani, nu avea cum să iasă alt om din puşcărie, să ne minunăm cu toţii de cât de sufletist şi de bun simţ a devenit el după ce a fost eliberat din închisoare.
A fost o întreagă poveste anul trecut (în 2015) cu terenurile alea de pe str. Împăratul Traian, acolo unde în alte vremuri a fost un parc public. Între timp, terenurile cu pricina au intrat în posesia unor persoane private, printre aceste persoane numărându-se, din câte se pare, şi Gheorghe Bunea Stancu. Bine, eu nu am înţeles nici acum cum a fost posibil ca Primăria Brăila să înstrăineze jumătate dintr-un parc public, dar asta este altă poveste. Problema este că şi în acest an (2016), la fel ca anul trecut, pe partea privată din parcul de pe str. Împăratul Traian s-au adunat munţi de gunoaie. Primăria Brăila a făcut curat pe jumătatea sa de teren, însă privaţii care au devenit proprietari pe cealaltă jumătate de parc nu au mişcat un deget. Îi doare pe ei la bască de faptul că strică imaginea oraşului, că terenurile lor private seamănă cu un spaţiu abandonat, doldora de gunoaie, care pe deasupra pute a urină şi materii fecale.
De acord, anul trecut Bunea Stancu nu a avut timp să facă ordine şi curăţenie pe terenul din Împăratul Traian, întrucât a fost detaşat ca bibliotecar în judeţul Vrancea. Dar acum, când a revenit în Brăila, Bunea Stancu nu are nicio scuză pentru că şi-a lăsat terenul plin de gunoaie. Păi ce, tot aşa stătea şi la puşcărie, în gunoaie? Nici vorbă, sunt perfect convins că acolo, în celula aia plină de intelectuali cu zeci de biblioteci citite la activ, era curăţenie lună, că altfel se lăsa cu rapoarte de pedepsire, deci adio liberare condiţionată. În libertate însă, pentru că ştie că nu riscă niciun fel de sancţiune, acelaşi Bunea Stancu îşi permite să fie arogant, zeflemitor şi încăpăţânat în a-şi menţine bucata de teren plină de mizerie şi jeg. Cui nu-i convine, poate să-l reclame şi la Sf. Petru, căci lui Bunea Stancu i se fâlfâie la fel de tare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro