Mergi la conţinutul principal

Îmbulzeală la voucherele pentru vaccinare

* DSP Brăila a început distribuirea unei noi tranșe de bonuri valorice pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2 * de altfel, asta s-a văzut zilele acestea și în fața centrelor de vaccinare, unde cozile de beneficiari erau întinse pe zeci de metri * un astfel de caz ne-a fost semnalat la centrul de vaccinare de la Brăila Mall, unde DSP Brăila a repartizat, de această dată, 5.000 de vouchere

 

Aglomerație mare la centrele de vaccinare din Brăila, după ce săptămâna aceasta județul nostru a primit o nouă tranșă de vouchere pentru încurajarea vaccinării populației. La centrul amenajat în incinta Brăila Mall, dornice să-și primească tichetele, zeci de persoane s-au înghesuit efectiv zilele acestea, fără să țină cont de nicio regulă de prevenție. Unii dintre cei care aveau dreptul la astfel de vochere au renunțat să mai stea la coadă, după ce au văzut aglomerația. „Oamenii stau unul în altul, la o coadă întinsă pe zeci de metri. Ce distanțare, ce prevenție? Nu se mai respectă nicio regulă. De ce mai suntem încurajați să ne vaccinăm, dacă trebuie să stăm la astfel de cozi?! Ar fi trebuit să fie mai multe puncte de distribuire a acestor tichete, ca să se evite astfel de aglomerații. Cei de la centrul de vaccinare de la mall dau din umeri, spun că nu e treaba lor să organizeze distribuirea tichetelor. Eu unul am renunțat să mai stau la coadă...”, ne-a spus, miercuri după-amiază, un brăilean care trebuia să-și ridice voucherele de la centrul din Brăila Mall.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a început distribuirea unui nou lot de tichete de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2. De această dată este vorba despre un număr de 115.100 de tichete, care vor avea 23.020 de beneficiari.

Bonurile valorice au fost împărțite, în funcție de adresabilitatea brăilenilor, la centrele de vaccinare din municipiu și județ, amenajate în cadrul sălii de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”, la Școala ”Nedelcu Chercea”, la SC Vard Brăila SA, în incinta Brăila Mall și la Spitalul orășenesc Făurei, dar și la medicii de familie.

Recompensa are o valoare totală de 100 de lei și se acordă sub forma unor tichete de masă pe suport hârtie, respectiv 5 tichete în valoare de 20 de lei fiecare, termenul de ridicare a acestor stimulente fiind de 6 luni, de la efectuarea schemei complete de vaccinare. Persoanele eligibile pentru primirea alocației de hrană sunt persoanele care se vaccinează  împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr.19/2021, respectiv 3 septembrie 2021.

Reamintim că în prima etapă a distribuirii alocațiilor de hrană, prin Direcția de Sănătate Publică  Brăila s-a reușit acordarea unui număr de 18.050 de tichete de masă, pentru un număr de 3.610 de persoane. Conform informațiilor oficiale, DSP Brăila a transmis luna trecută, la Ministerul Sănătății, necesitatea majorării bugetare cu suma de 5.850 mii lei pentru achiziția unui număr suplimentar de 292.500 de tichete de masă în valoare de 20 de lei, după ce județului nostru i-a fost alocată inițial suma de 361 mii lei, buget cu care instituția a achiziționat un număr de 18.050 de tichete de masă cu valoarea de 20 de lei, pentru un număr de 3.610 de persoane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro