Mergi la conţinutul principal

«Violatorul din Jirlău» a petrecut Revelionul în arest la domiciliu

condamnat la 6 ani închisoare de Judecătoria Făurei, inculpatul Mucea Mădălin Răzvan a formulat apel şi speră la o pedeapsă mai blândă • cauza a ajuns la Curtea de Apel Galaţi şi a fost înregistrată pe rol în data de 21 decembrie • înainte de Revelion, inculpatul a reuşit totuşi să scape de arestul preventiv, asta după ce Curtea de Apel Galaţi a dispus înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu pentru o lună

 

Tânărul acuzat de infracţiunea de viol asupra unei minore din Jirlău şi condamnat de Judecătoria Făurei la pedeapsa de 6 ani închisoare a formulat apel împotriva sentinţei primei instanţe şi dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel Galaţi. În data de 21 decembrie, cauza în care acuzatul este Mucea Mădălin Răzvan a fost înregistrată la instanţa superioară, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 23 ianuarie 2019. Judecătorii de la CA Galaţi vor decide pedeapsa finală pentru inculpat.

Înainte de Revelion, Mucea a reuşit totuşi să scape de arestul preventiv. Curtea de Apel Galaţi a înlocuit măsura arestării preventive a inculpatului Mucea Mădălin Răzvan cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 decembrie până la data de 25 ianuarie 2019, inclusiv. “Impune inculpatului obligaţia ca, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul din localitatea Jirlău, fără permisiunea instanţei de judecată. (...) Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Supravegherea inculpatului pe durata măsurii preventive va fi efectuată de către Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Brăila”, au stabilit magistraţii.

Recent, Mucea Mădălin Răzvan, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, în timp ce complicele său minor, Răzvan Z., va fi supravegheat pentru şase luni de organele abilitate. Sentinţa a fost aplicată de Judecătoria Făurei şi a fost contestată de inculpaţi, dosarul fiind trimis la instanţa superioară.

După cum v-am informat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Răzvan Mădălin Mucea şi Răzvan Z. (minor de 14 ani), primul pentru comiterea infracţiunii de viol, iar celălalt pentru complicitate la viol. Potrivit anchetatorilor, în data de 17 decembrie 2017, în jurul orei 18.00, persoana vătămată C.I., din Jirlău, s-a întâlnit cu câţiva prieteni în zona staţiei de autobuz din localitate, însă apoi şi-a făcut apariţia inculpatul Mădălin Răzvan Mucea care conducea un autoturism “Audi A4”. Inculpatul Mucea s-a întâlnit cu inculpatul Răzvan Z. şi cu un alt tânăr, luând hotărârea de a se plimba cu toţii cu autoturismul. Ajuns în staţia de autobuz, inculpatul Mucea a decis să o determine pe fata de 14 ani să întreţină cu el acte sexuale orale, împotriva voinţei acesteia. Inculpatul a oprit maşina şi a chemat-o pe fată, apoi i-a făcut propuneri indecente, însă aceasta l-a refuzat. Tânărul i-a cerut celuilalt inculpat, Răzvan Z., să o aducă pe fată în maşină, iar acesta a reuşit să o constrângă pe minoră să urce în interiorul autoturismului, după ce a tras-o de mână şi a împins-o. Minora a încercat să fugă, însă nu a reuşit. La ieşirea din localitatea Jirlău, Mucea Mădălin a oprit autoturismul şi le-a cerut tinerilor aflaţi cu el în maşină să plece, apoi ei s-a urcat pe bancheta din spate a autoturismului alături de persoana vătămată şi a obligat-o să îl satisfacă oral.

Fata a fost lovită şi bruscată de inculpat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro