Mergi la conţinutul principal

«Valurile Dunării», spectacol de suflet la Muzeul Militar Naţional

Copiii de la Ansamblul vocal-instrumental "Valurile Dunării" din Brăila îmbină pasiunea pentru cântec şi voie bună cu adevărate lecţii despre istoria neamului.
Miercuri, 26 august, 13 copii ai ansamblului au urcat în trenul spre Bucureşti, pentru a vizita Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand l", marcând astfel cei 70 de ani de la terminarea celui de al doilea răboi mondial. În faţa vizitatorilor şi a personalului muzeului, sub bagheta dirijorului Mugur Anghelescu, copiii de la malul Dunării au prezentat un impresionant program artistic, sălile muzeului răsunând pe acordurile baladei "Chirei Chiralina", ale melodiilor patriotice "Imnul eroilor", "Pui de lei" sau "Odă bucuriei", precum şi ale cântecului preferat al Ansamblului, "Brăila, Brăila".
A urmat o incursiune într-o altfel de istorie, cea aflată sub semnul zeului Marte, copiii fiind impresionaţi de vizitarea parcului de artilerie, de expoziţia de aviaţie, începând cu monoplanul lui Traian Vuia, avionul turbopropulsor al lui Henri Coandă, aparatul de zbor al lui Aurel Vlaicu şi modulul de coborâre al navetei spaţiale Soyuz 40, ce a efectuat o misiune în spaţiu în 1981, la care a participat şi pilotul Dumitru Prunariu. Bucuroşi de o zi de vacanţă plină de surprize, copiii de la "Valurile Dunării" au vizitat şi expoziţia de trăsuri regale, harnaşament şi accesorii de călărie şi colecţia de armament, din perioada medievală şi până la cel de al doilea război mondial. Plimbarea la Bucureşti s-a încheiat cu o vizită în parcul lui Piedone, după care au urcat în trenul spre Brăila, îmbinând astfel utilul cu plăcutul, melodiile interpretate îngemănându-se cu istoria, care este cea mai frumoasă şi palpitantă poveste a românilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro