Mergi la conţinutul principal

«Vânătoarea» de braconieri

Pescarii certaţi cu legea au fost urmăriţi de poliţişti, în ultima săptămână, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Aproape 80 de contravenţii au fost constatate în timpul controalelor, oamenii legii confiscând zeci de kilograme de peşte, nouă plase de pescuit şi o ambarcaţiune.
Astfel, în perioada 28 martie-3 aprilie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR, 53 de poliţişti brăileni din cadrul structurilor de Ordine Publică, Poliţiei Transporturi, Rutieră şi de Frontieră au desfăşurat peste 30 de acţiuni punctuale. La activităţi au participat şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
"Forţele participante au acţionat pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, precum şi pe linia legalităţii transportului acestora. Echipele de control au legitimat 146 de persoane, au verificat 63 de ambarcaţiuni şi 40 de autoturisme, 21 de societăţi comerciale şi 3 amenajări piscicole şi asociaţii de profil. Poliţiştii au constatat 19 infracţiuni, prevăzute şi pedepsite de OUG nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, şi 77 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare de 22.765 de lei", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.
De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, 40 kg de peşte şi 9 plase monofilament, în lungime de peste 480 metri.
Poliţiştii au mai indisponibilizat o ambarcaţiune, un motor de ambarcaţiune şi o altă ustensilă folosită pentru pescuit.
În ziua de 3 aprilie, pe fluviul Dunărea au fost depistaţi Niţă D. (54 de ani) şi Ionel D.(30 de ani), ambii din comuna Berteştii de Jos. Cei doi se aflau într-o barcă şi pescuiau cu o setcă monofilament, fără a fi autorizaţi în acest sens. Poliţiştii au stabilit că plasa avea lungimea de 100 metri şi lăţimea de 6 metri. Pescarii s-au ales cu dosar penal pentru infracţiunea de deţinere şi folosire, fără autorizaţie, de unelte de pescuit tip monofilament, plasa şi peştele fiindu-le confiscate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro